Se dorește colaborare între orașele Cimișlia și Immendingen din Germania

În perioada 20 – 23 iunie 2019, orașul Cimișlia a fost vizitat de către o delegație oficială din Germania, în frunte cu primarul din Immendingen, Markus Hugger.

Conform site-ului cimislia.md, Immendingen este o localitate din landul german Baden-Württemberg și se află lângă izvoarele fluviului european Dunărea.
În această comunitate primarul este și președinte al consiliului municipal, șef al administrației locale și reprezintă interesele ei în cele mai diverse situații.
Sursa citată precizează că, în data de 21 iunie, a avut loc întâlnirea delegației germane cu un grup de consilieri orășenești și cu anagajații primăriei Cimișlia, la care s-au discutat posibilele cooperări pe viitor.
De asemenea, gazdele au planificat un program amplu de excursii pentru prezentarea orașului Cimișlia.
A fost testat în premieră primul traseu turistic pe Valul lui Trăian II, iar popasul a fost făcut la vinăria „Javgur-Vin”
În cadrul discuțiilor oficiale, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a dat asigurări că orașul pe care îl gestionează este un partener de nădejde, fiind deschis pentru implementarea proiectelor comune privind dezvoltarea socio-economică a localității.
De asemenea, și primarul din Germania, Markus Hugger, și-a manifestat dorința de a realiza proiecte comune între orașele Cimișlia și Immendingen.
Administrația publică locală de la Cimișlia a adus mulțumiri colegilor germani pentru disponibilitea de colaborare și diseminarea bunelor practici.

Ion CIUMEICĂ