Turneu internațional la Sărata Nouă, raionul Leova

Ediția a XIV-a a turneului internațional de lupte libere în memoria antrenorilor emeriți ai Republicii Moldova, Vasile Scutelnic și Emanuil Peicov, s-a desfășurat la Gimnaziul din satul Sărata Nouă, raionul Leova, la baștina acestor două persoane, care au făcut foarte mult pentru dezvoltarea probei sportive în cauză.

După cum comunică portalul leova.org, competiții de asemenea anvergură se organizează în țara noastră numai în trei raioane: la Călărași, la Leova și la Taraclia.
Pe covoarele de luptă și-au făcut apariția 122 de sportivi reprezentând 11 echipe din diferite zone ale Republicii Moldova, dar și din Ucraina.
Duelurile s-au disputat în 11 categorii de greutate. Campioni au devenit: la 32 de kilograme – Evgheni Șarov din Ucraina; 35 de kilograme – Denis Oleinic din aceeași țară; 40 de kilograme – Robert Constantin de la Ștefan Vodă; 45 de kilograme – Ion Berghii din Chișinău; 47 de kilograme – Laur Crușnițchi de la Iargara, raionul Leova; 51 de kilograme – Vlad Carabet din același raion; 55 de kilograme — Mihail Mihailov, tot de la Leova; 65 de kilograme – Vadim Beregoi din capitala țării noastre; 70 de kilograme – Vasile Diaconu de la Leova; 79 de kilograme – Cristian Prisecaru de la Nisporeni; 92 de kilograme – Radu Navî de la Leova.
Sursa citată mai precizează că întrecerile de la Sărata Nouă, raionul Leova, au fost posibile grație susținerii din partea discipolilor antrenorilor emeriți ai Republicii Moldova, Vasile Scutelnic și Emanuil Peicov.

Ion CIUMEICĂ