Ziua recrutului la Leova, ca o carte deschisă

Reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat la „Ziua recrutului” în orașul Leova, festivitatea fiind organizată pentru premilitari.

Evenimentul, comunică provincial. md, a început cu un marș al subdiviziunilor participante, iar în fruntea coloanei a evoluat Orchestra-model a IGC al MAI.
În continuare, cu un program de exerciții de luptă corp la corp și cu demonstrații de forță au evoluat carabinierii Batalionului Independent cu Destinație Specială „Scorpion” al unității militare nr. 1001 .
Recruții și alți participanți la eveniment au avut posibilitatea să viziteze o expoziție de armament și de mijloace speciale, organizată de către gazde.
Totodată, tinerii au avut ocazia să afle multe lucruri noi și interesante despre specificul serviciului în cadrul unităților militare de carabinieri, despre particularitățile serviciului militar pe bază de contract și despre condițiile de angajare în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.
Evenimentul a fost desfășurat în contextul încorporării tinerilor în rândurile Forțelor Armate, având drept scop promovarea serviciului militar în termen și educarea civică a tineretului premilitar în spiritul devotamentului faţă de Patrie.
Ion CIUMEICĂ