O tabără internațională de creație, la Cimișlia

În perioada 30 aprilie – 8 mai curent, orașul Cimișlia a găzduit ediția a XVII-a a Taberei internaționale de creație a pictorilor.

Pe parcursul a opt zile, artiști plastici din Israel, România și Republica Moldova au creat opere inspirate nu numai din priveliștile orașului Cimișlia și ale împrejurimilor lui, ci și din cele observate în localitățile învecinate – comuna Ecaterinovca, satul Bogdanovca Veche.
Lucrările realizate și-au aflat locul în cadrul unei expoziții care a fost vernisată în Galeria de tablouri de la Muzeul raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia.
Despre impresiile deosebit de calde și interesante legate de aflarea lor pe meleagurile noastre au vorbit pictorii Luminița–Cornelia Nicolau de la Galați (România), Anna Kholodrivski de la Ierusalim (Israel), Anatolie Gherasimov de la Chișinău, Stela–Marinela Radu de la Deva (România), Tatiana Tetrioglo–Casîm de la Basarabeasca, alți participanți la Tabăra internațională de creație.
Animatorul principal al evenimentului în cauză, Victor Hristov, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din țara noastră, originar din orașul Cimișlia și cetățean de onoare al acestei urbe, a ținut să aducă sincere mulțumiri adminsitrației publice locale pentru sprijinul acordat și de astă dată, pentru a 17-a oară, cu o deosebită generozitate.
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a înmânat diplome de merit tuturor membrilor actualei Tabere internaționale de creație, inclusiv celei mai tinere pictorițe, Andreea Tetrioglo–Casîm, care a participat la ea alături de mama sa, Tatiana.
Diplome de merit au primit, de asemenea, sponsorii Taberei internaționale de creație a pictorilor, printre care s-au numărat primăria comunei Ecaterinovca, în frunte cu Efim Strogoteanu, Societatea cu răspundere limitată „Javgur – Vin” (director Gheorghe Scutaru), Unitatea de pompieri și salvatori din centrul raional, condusă de Marin Brînză.
Alexandru Bulat, directorul Muzeului raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia, ne-a informat, miercuri, 15 mai, că pânzele realizate în cadrul ediției din acest an a Taberei internaționale de creație pot fi admirate aici până la sfărșitul lunii curente.
Nu ratați ocazia de a vă familiariza cu opere de o certă valoare!

Ion CIUMEICĂ