Expoziția personală de artă contemporană a Tatianei Tetrioglo (Casîm)

La Muzeul raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia este vernisată expoziția de artă personală a pictoriței Tatiana Tetrioglo (Casîm) de la Basarabeasca.

Prezentă în galeria de artă a instituției în cauză cu peste 40 de lucrări pe cele mai diferite teme, Tatiana cucerește publicul dornic de frumos prin culorile deschise pe care le utilizează cu o măiestrie aparte pentru a reda diferite subiecte, începând de la portrete de femei și de bărbați, continuând cu peisaje atractive din diferite colțuri ale Republicii Moldova și încheind cu pânze despre tradițiile și obiceiurile mai multor etnii de pe meleagurile noastre.
Despre aceste și alte aspecte ale creației Tatianei Tetrioglo (Casîm) au vorbit, în cadrul inaugurării expoziției în cauză de la Muzeul raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia, președintele raionului Basarabeasca, Petru Pușcari, șefa Secției cultură din același raion, Svetlana Guțu, mama pictoriței, Maria Tetrioglo, redactorul-șef al Postului de radio și televiziune din Basarabeasca, Ludmila Topal, directorul Societății cu răspundere limitată „Pro¬Media”, Andrei Bargan, Tudor Crețu, artist plastic de la Cimișlia, alți participanți la eveniment.
Apropo, la manifestare a asistat destul de multă lume, inclusiv din rândurile generației tinere, nu numai din localitate, ci și de la baștina Tatianei Tetrioglo (Casîm).
Făcându-i o prezentare autoarei expoziției, trebuie să menționăm că aceasta a studiat la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău , apoi a absolvit facultatea de biblioteconomie și asistență informațională a Universității de Stat din capitală, după care a făcut masteratul la Facultatea de arte plastice și design la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
Tatiana Tetrioglo (Casîm) este o personalitate de creație în sensul larg al cuvântului: din anul 2007, activează la postul de televiziune Bastv din orașul Basarabeasca în calitate de jurnalistă și prezentatoare a știrilor regionale, dar și de autoare și realizatoare a emisiunilor „Ghid de sănătate”, „Sensul vieții” și „Salvat la timp de vicii”.
Concomitent, în ultimii cinci ani, lucrează ca profesoară de arte vizuale la Școala de arte de la Basarabeasca.
Pentru promovarea activă în rândurile populației a artelor frumoase, directorul Muzeului raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia, Alexandru Bulat, i-a oferit Tatianei Tetrioglo (Casîm) o diplomă.
Ar mai trebui de specificat că expoziția acestei pictorițe din orașul Basarabeasca se va afla la Cimișlia până la sfârșitul lunii aprilie curent. Vizitați-o și nu veți regreta!

Ion CIUMEICĂ