Mărțișorul sportiv de la Cimișlia

Pe întreg parcursul lunii trecute, conform unei bune tradiții stabilite în raionul Cimișlia, aici au avut loc competiții la cele mai diverse probe cu genericul „Mărțișor sportiv”.

Volei
Întrecerile la acest gen de sport s-au desfășurat atât între bărbați, cât și între femei.
La masculin, titlul de campion al raionului Cimișlia a fost disputat de către șase echipe, care au fost împărțite în două grupe. În una a câștigat reprezentativa de tineret a comunei Lipoveni, în alta – formația satului Bogdanovca Veche, aflat în componența orașului Cimișlia.
Finala mare a fost una destul de echilibrată. După două seturi disputate, scorul era egal – 1:1. În întâlnirea decisivă, experiența și-a spus cuvântul și tinerii voleibaliști s-au văzut nevoiți să cedeze. Astfel, locul întâi a revenit reprezentativei de la Bogdanovca Veche, lipovenenii mulțumindu-se cu locul doi.
Iată cine a evoluat pentru echipa învingătoare: Vasile Covadji, Victor Șihov, Eduard Covadji, Denis Tcacenco, Artiom Tcacenco, Alexandru Cușnir, Victor Tcacenco, Vitalie Cușnir, Denis Mocanu, Serghei Cușnir și Valeriu Loznicer.
În lupta pentru locul trei, sportivii din orașul Cimișlia s-au impus, cu scorul de 2:0, în fața echipei de veterani din comuna Lipoveni.
Cea mai bună echipă de volei feminin s-a dovedit a fi cea de la Societatea cu răspundere limitată „Atlantic Travel Club” din orașul Cimișlia, pentru care au evoluat: Olga Stasenco, Tatiana Grinic, Galina Rozdovan, Olga Rozdovan, Irina Radu și Lidia Ibguy.
Locul doi a fost ocupat de voleibalistele din comuna Lipoveni, pentru ca locul trei să revină selecționatei din centrul raional.

Baschet
Dat fiind faptul că proba sportivă în cauză nu se bucură de prea mare popularitate în raion, la competiții au participat numai patru echipe de bărbați.
Spre surprinderea suporterilor, titlul de campioni a fost câștigat de baschetbaliștii din comuna Porumbrei. Pentru lotul învingător au jucat: Tudor Păduraru, Vladislav Crîșmaru, Gheorghe Botea, Marcel Rîșneanu, Vladislav Bîtcă, Cristian Dabija și Lilian Ciobu.
Pe următoarele două locuri premiante s-au situat reprezentativa satului Gura Galbenei și, respectiv, cea a comunei Lipoveni.

Tenis de masă
Ca și la volei, aici au concurat aparte formațiile masculine și cele feminine. La bărbați, cel mai bine s-a prezentat prima echipă a orașului Cimișlia. Alcătuită din Vitalie Carabulea, Vasile Pasat și Veaceslav Mutu, aceasta și-a învins relativ ușor toți cei trei adversari cu unul și același scor categoric de 3:0.
Lotul masculin din comuna Lipoveni a ocupat treapta a doua a podiumului de premiere, iar elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional s-au mulțumit cu locul trei.
Cel mai bun jucător la bărbați a fost recunoscut Veaceslav Mutu din orașul Cimișlia, care practică această probă sportivă cu mult succes și la vârsta de 44 de ani.
La feminin, s-a impus formația din comuna Lipoveni, compusă din Lidia Iurcu, Viorica Vlas, Victoria Țurcanu și Victoria Zaițeva, care, într-o luptă dramatică, cu unul și același scor de 3:2, a reușit să depășească tenismenele din cele două formațiuni ale orașului Cimișlia, acestora revenindu-le următoarele locuri de frunte.
Adelina Cociorvă, o tânără de 18 ani din centrul raional, a fost desemnată drept cea mai bună jucătoare.

Fotbal în sală
Un număr record de formații, 13 în total, au participat la întrecerile la acest gen de sport, din care cauză a fost nevoie să fie aplicat sistemul olimpic, ceea ce înseamnă că cel care suferă înfrângere într-o partidă nu mai poate continua lupta pentru întâietate.
După o serie de meciuri spectaculoase și cu multe goluri (în 11 dueluri, s-a înscris de 87 de ori!), în întâlnirea decisiva s-au calificat echipa „Arsenal” din centrul raional și cea de la Inspectoratul de poliție din Cimișlia.
A fost un joc de zile mari, în care s-au marcat opt goluri. Mai preciși în fazele atac și mai dârji în apărare au fost fotbaliștii echipei „Arsenal”, care au învins cu scorul de 5:3. Campioni ai raionului la fotbal în sală, pentru a nu știu câta oară, au devenit: Vasile Iepure, Alexandru Moraru, Leonid Josu, Ilie Cornescu, Mihai Putină, Vlad Donia, Viorel Bazatin, Iurie Racu, Vasile Macovei, Lilian Dahnovici, Petru Neagu, Dionis Șestac și Alexandru Litvicov.
Fotbaliștilor de la Poliție le-a revenit locul doi, iar finala mică, pentru locul trei, nu a fost disputată.
Ion CIUMEICĂ