Instruirea educatoarelor cum să reacționeze la cazurile de violență în familii

În premieră, 20 de educatoare din unitatea teritorial-autonomă Gagauz-Yeri au fost învățate cum să reacționeze atunci când descoperă că în familiile copiilor din grădinițe există cazuri de violență.

Cadrele didactice au învățat să se autosesizeze imediat ce depistează semne de pericol și să informeze autoritățile, transmite moldpres.md.
În satul Chirsova, o localitate multietnică din autonomia găgăuză, funcționează două grădinițe cu un contingent total de circa 400 de copii. Până acum, nici una dintre cele peste 20 de educatoare care muncesc aici nu a beneficiat de instruiri privind prevenirea violenței.
Seminarele au fost desfășurate în cadrul proiectului „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare cu sprijinul Guvernului Coreei de Sud.
Grație acestui proiect, femeile din regiune vor putea beneficia de consilierea psihologilor, a asistenților sociali și juriștilor. Totodată, ele vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să își lanseze o afacere.
Ion CIUMEICĂ