Alegeri Europarlamentare: cum se pot informa cetățenii români din R. Moldova

Printr-un comunicat de presă remis redacției noastre, Ambasada României în Republica Moldova anunță că la data de 26 mai 2019 se vor desfășura alegerile pentru Parlamentul European.

În acest sens, Ambasada României în Republica Moldova a realizat secțiunea „Alegeri Europarlamentare”, disponibilă la adresa https://chisinau.mae.ro/local-news/1747.
La secțiunea în cauză, cetățenii români care intenționează să voteze la secțiile de votare ce vor fi organizate în afara țării pot regăsi informații de interes privind procedura de votare în străinătate, atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe, actele normative în vigoare aplicabile la alegerile din 26 mai anul curent. Lista secțiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 și Hotărârii de Guvern nr. 81/2019.
Această secțiune dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant, pentru a veni astfel în sprijinul cetățenilor români.
Ministerul Afacerilor Externe al României recomandă cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate să se informeze din timp asupra procesului de votare și să își verifice din timp documentele de identitate românești, pentru a-și putea exercita astfel dreptul de vot în cele mai bune condiții.
Ion CIUMEICĂ