Ajutor din partea județului Tulcea pentru raionul Cahul

Cu trei luni în urmă, a avut loc parafarea Înțelegerii de Cooperare între județul Tulcea din România și raionul Cahul din Republica Moldova.

Iar luni, 8 aprilie curent, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat o întrevedere la care au participat delegații din ambele unități administrativ-teritoriale.
După cum relatează pagina electronica cahul.md, în cadrul acesteia s-au realizat primele acțiuni practice de colaborare, și anume: au fost identificate obiectivele de necesitate imediată pentru raionul Cahul în domeniile educației și sănătății și s-a decis oferirea ajutorului de către Consiliul Județean Tulcea pe etape, urmând să fie îmbunătățită activitatea acestor sectoare.
Gazdele au adus mulțumiri delegației din România pentru deschiderea manifestată și promptitudinea cu care au abordat solicitările de suport în sfera învățământului ce necesită crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional în instituțiile din raionul Cahul.
La rândul său, Vasile Strat, administrator public al județului Tulcea, a întărit discuțiile purtate, exprimându-și încrederea că va fi o colaborare fructuoasă de ambele părți.
Ion CIUMEICĂ