Popularitate sporită a turneului național de lupte libere în memoria lui Mihail Timotin

De la un an la altul, crește popularitatea memorialului „Mihail Timotin” la lupte libere, organizat de Școala sportivă din orașul Cimișlia. La ediția actuală, spre exemplu, împreună cu gazdele, au concurat 215 luptători și luptătoare din 16 localități ale Republicii Moldova din toate regiunile țării.

Participanții la competiții au fost salutați de către Mihail Popescu, șeful Direcției învățământ general Cimișlia, și de Iulia Cojocaru, șefa Secției raionale cultură, tineret și sport. Asistența a cinstit printr-un moment de reculegere amintirea despre cel care a fost Mihail Timotin, maestru al sportului la lupte libere, antrenor cu literă mare.
Întrecerile propriu-zise au fost dominate de către reprezentanții raionului Cimișlia. Astfel, la masculin ei au cucerit titlurile de campioni în opt din cele 10 categorii de greutate, iar la feminin s-au impus în patru din cele cinci categorii de greutate disputate.
Iată deținătorii locurilor întâi la băieți: 25 de kilograme (anul nașterii 2011) –Nicolae Sofronovici de la Cimișlia; 25 kg (luptătorii născuți în anul 2007) – Victor Arusoi de la Cimișlia; 29 kg – Mihail Micleușanu de la Strășeni; 38 kg – Ion Bulgaru de la Cimișlia; 45 kg – Cristian Buza de la Congaz, unitatea teritorial-autonomă găgăuză; 48 kg – Vadim Gorodețchi de la Cimișlia, 53 kg – Pavel Graur de la Cimișlia; 68 kg – Ștefan Ciubotaru de la Cimișlia; 70 kg – Lilian Balan de la Cimișlia; 77 kg – Nicolae Lesnicov de la Cimișlia.
Pentru prima dată, în programul competițional al memorialului au fost incluse cinci categorii de greutate cu participarea fetelor. Aici, cel mai bine s-au prezentat patru sportive de la Cimișlia (Loredana Stoica – 26 de kilograme, Alina Pendus – 30 kg, Galina Poleacovschi – 45 kg și Marcela Gotișanu – 55 kg), precum și o luptătoare de la Strășeni: Violeta Bârnat, în cântarul de 38 de kilograme.
În clasamentul general pe echipe, în afară de orice concurență au fost gazdele. Pe locul secund s-a situat reprezentativa raionului Strășeni. Pe ultima treaptă a podiumului de premiere a urcat echipa municipiului Comrat.
Învingătorii, dar și ceilalți premianți, au obținut medalii, diplome și premii bănești, oferite cu generozitate de sponsorii acestor întreceri: primăria orașului Cimișlia, feciorii regretatului Mihail Timotin, Dumitru și Andrian, precum și persoanele fiizce Nicolae Sofronovici, Ion Matei, Petru Caradjov, Serghei Tcacenco și Gheorghe Cîrlan.

Ion CIUMEICĂ