Președintele raionului Cahul, Ion Groza, și-a anunțat demisia

Ion Groza (în imagine), președintele raionului Cahul, și-a depus demisia din funcția ocupată, comunică portalul de știri www.ziuadeazi.md, după ce a fost ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția electorală uninominală nr. 43 Cahul.

Anunțul a fost făcut la 28 martie, în cadrul ședinței Consiliului Raional Cahul. Aleșii locali au acceptat demisia președintelui raionului și au numit un interimar. Ion Groza nu va mai îndeplini funcția de președinte al raionului Cahul începând cu data de 9 aprilie curent.
Atribuțiile conducătorului raionului Cahul, până la alegerea unui nou președinte, urmează să fie îndeplinite de către vicepreședintele raionului, Sergiu Drangoi.
Totodată, Ion Groza va primi și o indemnizație unică egală cu salariul mediu pe economie pentru anul 2018.
Sursa citată mai informează că ședința Consiliului Raional Cahul a fost prezidată de către Eugenia Sarsaman, la lucrările acesteia fiind prezenți 31 de aleși locali, patru consilieri lipsind motivat.
Decizia pe marginea chestiunii în cauză a fost aprobată cu votul majorității consilierilor: 19 s-au pronunțat pentru, 12 s-au abținut.
Menționăm că, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, din circumscripția 43, Cahul, candidatul independent Ion Groza a acumulat 7524 de voturi (32,76 la sută), surclasându-i pe Evgheni Osadcenco, reprezentantul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (6845 voturi, 29,80%), și pe Sergiu Tutovan, candidatul Blocului electoral ACUM (5125 de voturi, 22,31%).

Ion CIUMEICĂ