Schimbarea pe bandă rulantă a președinților de raioane: la Ialoveni, Criuleni, Ștefan Vodă…

După ce, în prima jumătate a lunii curente, s-a produs înlocuirea președinților de raioane la Ialoveni și Criuleni, săptămâna trecută același lucru s-a întâmplat și la Ștefan Vodă: în cadrul ședinței ordinare a Consiliului raional de aici, care s-a desfășurat la 21 martie, a fost ales un nou președinte al acestei unități teritorial-administrative. Este vorba despre consilierul raional Iurie Moiseev, care anterior a mai ocupat această funcție.

După cum informează pagina electronică a Consiliului Raional Ștefan Vodă, în debutul ședinței, pe ordinea de zi, stabilită din timp, au fost incluse încă două chestiuni – cererea lui Nicolae Molozea cu privire la demisia din propria dorință din postul de președinte al raionului și alegerea unui nou președinte de raion.
În luarea sa de cuvânt, Nicolae Molozea a făcut o scurtă retrospectivă a realizărilor comune obținute pe parcursul a trei ani și opt luni de activitate, printre care sunt vizibile repararea instituțiilor educaționale și a drumurilor, dezvoltarea serviciilor sociale etc. Iar printre realizările „invizibile”, dar care și-au lăsat amprenta, cea mai importantă a fost unirea consilierilor din diferite partide într-o echipă care a acționat în interesul întregului raion.
Nicolae Molozea a mulțumit conducătorilor și angajaților din toate sferele de activitate, consilierilor pentru munca depusă cu profesionalism și responsabilitate, insistând ca aceștia să-i accepte demisia. Cu 27 voturi „pro”, unul împotrivă și patru abțineri, decizia de demisie a lui Nicolae Molozea a fost aprobată.
Amintim cititorilor că Nicolae Molozea a fost candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe circumscripția electorală uninominală nr. 36 Ștefan Vodă – Căușeni, dar a pierdut în fața lui Alexandru Jolnaci, reprezentantul Partidului Socialiștilor.
În lucrările ședinței Consiliului raional a fost anunțată o pauză de 15 minute, după care 12 consilieri (nouă din fracțiunea PDM și trei din fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova), conform procedurii, l-au înaintat pe Iurie Moiseev, consilier din partea PDM, la funcția de conducător al raionului Ștefan Vodă. Din nou, cu 27 de voturi „pro”, acesta a fost învestit în funcția de președinte.
Iurie Moiseev are în spate un mandat de președinte al raionului Ștefan Vodă, la care a venit din mediul polițienesc. Peste ani, situația s-a schimbat și acum dumnealui vine în această funcție din mediul de afaceri, cu o experiență vastă, cunoscând bine problemele, nevoile și aspirațiile cetățenilor raionului.
Mesajul noului președinte a fost laconic: „O să fiu corect, cinstit, o să depun eforturi pentru a soluționa problemele existente în raion. O să cer aceeași atitudine față de obligațiile de serviciu de la toți funcționarii publici și angajații din toate sferele de activitate. Fiind în serviciul populației, trebuie să avem o atitudine respectuoasă, omenească față de cetățenii care se adresează cu problemele lor după ajutor”.
A urmat examinarea celorlalte chestiuni de pe ordinea de zi, pe marginea cărora au fost adoptate toate deciziile cu modificările și propunerile făcute de consilieri în cadrul ședințelor comisiilor consultative de specialitate.
29