Expoziția “Apele Moldovei” s-a aflat la Cimișlia

Pe parcursul a trei săptămâni, în intervalul 21 februarie—12 martie 2019, la Muzeul raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia a fost vernisată expoziția “Apele Moldovei”, compusă din 41 de fotografii cu impresionante vederi ale principalelor artere acvatice din țara noastră.

Autor al acestor lucurări este directorul revistei naționale “Natura”, Alecu Reniță, tot el președinte al Mișcării Ecologiste din republică.
La prezentarea expoiziției, pe care a făcut-o în fața unui public îndrăgostit de frumos și compus din profesori, elevi, funcționari publici, lucrători din domeniul culturii etc., Alecu Reniță a vorbit cu multă dragoste nu numai despre principalele noastre fluvii (Dunărea, Nistrul, Prutul), dar și despre alte râuri, cum ar fi Răutul, Botna, Cogâlnicul și altele.
În luările lor de cuvânt, Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia, Andrei Bargan, directorul postului local de radio și televiziune, Alexandru Bulat, directorul Muzeului raional de istorie, etnografie și artă, alți vorbitori au dat o înaltă apreciere fotografiilor, au chemat asistența să păstrăm bogățiile naturale ale plaiului nostru. Mulți dintre cei prezenți și-au lăsat impresiile în scris într-un catalog special de la instituția gazdă a expoziției “Apele Moldovei”.
În semn de prețuire a eforturilor depuse pentru cultivarea dragostei față de arta fotografică, Secția cultură, tineret și sport a Consiliului Raional Cimnișlia i-a i-a oferit o diplomă lui Alecu Reniță.

Ion CIUMEICĂ