Municipiul Comrat va avea șosea de centură

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerujlui Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, aceasta va fi iluminată, se va construi un sistem modern de drenaj şi se vor ridica şase poduri.

Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire a municipiului Comrat vor începe în luna martie curent.
O companie din Turcia, responsabilă de construcţie, va efectua, pe o porţiune de 18 kilometri, lucrări de terasament, va instala un system modern de drenaj şi va ridica şase poduri.
De asemenea, în premieră, centura auto a Comratului va fi iluminată.
În cadrul proiectului, finanţat de Banca Europeană de Investiţii, vor fi reabilitaţi şi 19 kilometri de drum, care leagă satul Porumbrei de oraşul Cimişlia.
Care va fi planul de activitate al companiei din Turcia s-a interesat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a mers la Comrat, acolo unde firma îşi are sediul.
„Este important ca toată această porţiune de drum să fie conexiunea centrului sau a Chişinăului cu portul Giurgiuleşti. Portul Giurgiuleşti nu este folosit în întregime conform potenţialului şi una din probleme este calitatea drumului”, a declarat Chiril Gaburici.
Ishan Cetinceviz, vicepreşedintele companiei din Turcia, a precizat că lucrările de reabilitare a drumurilor vor fi încheiate în cel mult trei ani.
„Au trecut aproape şase luni de când am semnat aceste contracte. În această perioadă, ne-am mobilizat cu succes, am stabilit toate condițiile pentru care să primim permisiunea pentru începerea lucrărilor. Proiectul este aproape gata și în curând vom fi pregătiți să începem lucrările”, a menţionat Ihsan Cetinceviz.
Oficialii au vizitat şi laboratorul destinat pentru materialele de construcţie.
„De exemplu, pentru verificarea asfaltului, noi vom lua o probă. Aici îl vom desface pe bucăţi, conform standardelor, avem şi formele necesare pentru testare. Şi vom verifica cât de rezistent este asfaltul la diverse temperaturi”, a subliniat Gokhan Kaya, şeful laboratorului din Comrat.
Costurile lucrărilor de reconstrucţie sunt estimate la aproximativ 60 de milioane de euro. 95 la sută dintre muncitorii care vor fi implicaţi în realizarea acestui proiect vor fi din Republica Moldova.

Ion CIUMEICĂ