Concursul „Vocea Cimișliei”, câștigat de Maria Axente, elevă în clasa a X-a

20 de tinere talente s-au încadrat în competiția pentru cucerirea titlului onorific „Vocea Cimișliei”, organizat, în premieră, de către primăria acestui oraș în ziua a doua a primăverii curente.

Fiecare participant la concursul de muzică pop și pop-rock a interpretat câte două cântece, care au fost apreciate de un juriu competent format din profesori din domeniu, precum și din interpreți ai formației RISE BAND, printre ei numărându-se: Valentina Borodin, Victoria Flis, Veronica Munteanu, Victor Cociug și Diana Barbas.
De o prestație deosebită au dat dovadă trei eleve din clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional, care au ocupat întregul podium de premiere.
Astfel, în aplauzele celor prezenți, președinta juriului, Valentina Borodin, a anunțat că locul întâi a fost cucerit de Maria Axente, care frecventează și un cerc al tinerilor instrumentiști de la Centrul raional de creație a copiilor și adolescenților din orașul Cimișlia.
Locul doi a fost acordat colegei sale Sabrina Danilova, iar pe locul trei s-a situat Daniela Aramă, de la aceeași instituție de învățământ.
De asemenea, juriul a decis să-i acorde locul trei și Mariei Plop, studentă la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din municipiul Chișinău, locuitoare a orașului Cimișlia.
Prezent la eveniment, Florin Berejan, viceprimar al orașului Cimișlia, a declarat: „Suntem mândri de acești tineri talentați și apreciem munca titanică depusă pentru această performanță care încântă sufletele noastre. Primăria Cimișlia susține excelența în artă și calitatea în tot ceea ce face, pentru că așa este corect. Bravo, tineri talentați!”.
Concursul de interpretare vocală „Vocea Cimișliei” a fost organizat de către primăria acestui oraș în colaborare cu instituțiile culturale din localitate.
Mai menționăm faptul că acest concurs are un statut raional și urmăreşte lansarea celor mai reprezentative talente din raionul Cimișlia și punerea lor în valoare.
Prima ediție a manifestării culturale în cauză a culminat cu un concert extraordinar, susținut de către trupa RISE BAND.

Ion CIUMEICĂ