Festivalul „Mărțișor” a poposit și la Cimișlia

La începutul primăverii, Festivalul internațional „Mărțișor” a descins și la Casa de cultură din orașul Cimișlia.

Despre semnificația acestei sărbători culturale în viața poporului nostru au vorbit în cadrul evenimentului Vasile Melente, vicepreședinte al raionului Cimișlia pentru probleme sociale; Iulia Cojocaru, șefa Secției cultură, tineret și sport; Florin Berejan, viceprimar al orașului.
Apoi, cele câteva sute de spectatori s-au delectat cu un concert de zile mari, care i-a avut în calitate de protagoniști pe membrii Ansamblului de dansuri moderne „Tip Top”, ai Orchestrei de muzică populară „Rapsozii Cimișliei”, ai Colectivului de dansuri populare „La Izvor”.
Organizatorii evenimentului au oferit publicului o surpriză de proporții prin invitarea la concertul de sărbătoare a Formației de muzică napoletană Classical Band „Virtuoso Vivace”.
Sub bagheta dirijorului Ion Spătaru, orchestra și soprana Natalia Margarit, tenorii Igor Macarenco, Dumitru Gheorghiu și Vasile Micușa au oferit o mulțime de clipe de satisfacție sufletească pentru lumea adunată în sala mare a Casei de cultură din orașul Cimișlia, fiind răsplătiți cu flori și aplauze îndelungate.
Ion CIUMEICĂ