Ediția a VII-a a Concursului îndrăgostiților la Cantemir

Casa de cultură „Nicolae Sulac” din orașul Cantemir a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, gazda celei de a VII-a ediții a Concursului îndrăgostiților „Bravo-Bravissimo”.

Organizată cu regularitate de către Consiliul Raional Cantemir, această manifestare de suflet a avut, ca de fiecare dată, un bogat și interesant program de divertisment compus din dansuri, melodii, scenete etc., transformându-se într-un eveniment cultural de anvergură, la care au participat perechi de tineri din diferite localități ale raionului.
Potrivit informațiilor oferite redacției noastre de către Ion Domenco, specialist pentru relațiile cu publicul din cadrul Consiliului Raional Cantemir, spectatorii au admirat cu satisfacție evoluarea celor șase cupluri, dintre care trei au fost din satul Hănăseni, comuna Pleșeni: Gabriela Cătrinescu și Vasile Cotaru, Cristina Butuc și Maxim Boboc, Alexandra Mișcenco și Daniel Baba.
La competiție au mai participat: Valeria Ușacov și Dumitru Pavlov (Ciobalaccia), Andriana Beșleagă și Nicolae Calancea (Baimaclia), Andreea Buzdugan și Iulian Moisei (Cantemir).
Tinerii au demonstrat mult talent, creativitate, ingeniozitate, inteligență, aptitudini de coregrafie și, evident, frumusețe, astfel încât publicul a avut parte de o seară de vis, așa precum se și cuvine în luna Dragostei, spectacolul fiind axat și pe apropiata sărbătoare națională a românilor, Dragobetele.
Programul concursului, moderat de către Doina Argint și Ion Roșu, a inclus creații proprii, dansuri, pantomime, versuri și cântece inspirate despre cel mai frumos, sublim sentiment al omenirii – dragostea, pauzele dintre cele șase probe (artistică, perspicacitate, dansuri și colaj de melodii, coregrafie, proba suporterilor și masa romantică) fiind reușit completate cu evoluarea Ansamblului DoReMi, condus de Dumitru Cojocaru, dar și a dansatorilor Clubului „Breants” din orașul Leova.
În final, juriul a apreciat evoluția concurenților, care s-au impus printr-un artistism deosebit. După o analiză obiectivă, acesta a adus la cunoștință punctajul acumulat, din care a rezultat că Trofeul „Bravo-Bravissimo”, ediția 2019, a revenit perechii Andreea Buzdugan și Iulian Moisei din orașul Cantemir, urmați de Valeria Ușacov și Dumitru Pavlov din comuna Ciobalaccia și de Andriana Beșleagă și Nicolae Calancea din satul Baimaclia.
Ion Dimcea, vicepreședinte al raionului, i-a felicitat pe câștigători și le-a înmânat premiile obținute după merit.
De semne de gratitudine au beneficiat și celelalte cupluri, or, fiecare dintre ele a depus eforturi susținute pentru a învinge și a demonstra că frumusețea va salva omenirea.
Ion CIUMEICĂ