Dezbateri electorale în Circumscripția uninominală nr. 41 Leova–Cantemir – runda IV

https://www.youtube.com/watch?v=py8tzi_KCiM&feature=youtu.be

Acum o săptămână, vă informam despre runda a doua de dezbateri electorale în Circumscripția uninominală nr. 41 Leova–Cantemir. La acea discuție urmau să participe trei dintre cei șase concurenți înregistrați de către Consiliul electoral de aici.
Este vorba de Alexandru Bujorean, candidat independent, de Andrei Trandafir, reprezentantul Partidului politic „Șor”, și de Sergiu Butuc, exponentul Partidului Nostru.
După cum cunosc cititorii, a venit numai prima persoană și cu ea am discutat atunci.
Pentru runda a patra de dezbateri electorale, redacția a expediat din nou invitații acelorași concurenți electorali.
Ne pare rău să constatăm că și de această dată s-a prezentat numai Alexandru Bujorean, în timp ce Andrei Trandafir și Sergiu Butuc au refuzat din nou să participe.
În condițiile în care acest concurent și-a expus platforma electorală în cadrul rundei anterioare de dezbateri, discuția a început cu o serie de întrebări pe care i le-am adresat lui Alexandru Bujorean.
Bunăoară, l-am rugat să ne spună de ce a ales să candideze ca independent în actualul scrutin parlamentar. În opinia lui Alexandru Bujorean, alegătorii pierd tot mai mult încrederea în formațiunile politice, dorind să vadă în Legislativul țării persoane concrete, care să le reprezinte interesele.
În cadrul dezbaterii electorale au fost abordate diverse teme. Spre exemplu, interlocutorul meu și-a expus viziunile asupra dezvoltării viticulturii și vinificației ca pârghii economice importante pentru raioanele Leova și Cantemir, asupra obținerii producției agricole ecologic pure.
O atenție importantă a fost acordată domeniului social. Candidatul independent a vorbit despre problemele din învățământ și cum pot fi soluționate acestea; despre starea de lucruri din medicină; despre protecția socială a persoanelor defavorizate.
Alexandru Bujorean este jurist de specialitate și nu am putut să nu-l întrebăm cum apreciază el reformarea în justiție. Părerea concurentului electoral este că reformele aici bat pasul pe loc, el aducând și o serie de argumente în acest sens.
Runda a patra de dezbateri electorale în Circumscripția uninominală nr. 41 Leova–Cantemir s-a încheiat cu o adresare a lui Alexandru Bujorean către alegători, prin care acesta i-a îndemnat să-și dea votul pentru el la alegerile parlamentare de duminică.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția Publicației „Gazeta de Sud” în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).
Resonsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.