Dezbateri electorale în Circumscripția uninominală nr. 41 Leova-Cantemir – runda II (video)

În aceeași zi de marți, 12 februarie, tot în sala de lectură a Bibliotecii publice raionale „Valeriu Matei” din orașul Leova, a avut loc runda a doua de dezbateri electorale în Circumscripția uninominală nr. 41 pentru alegerile parlamentare.

De această dată, la dezbaterile electorale au fost invitați ceilalți trei candidați la funcția de deputat înscriși pentru apropiatul scrutin în Circumscripția uninominală Leova-Cantemir: Andrei Trandafir, care reprezintă Partidul politic „Șor”; Sergiu Butuc, înaintat de către „Partidul Nostru”; și Alexandru Bujorean, candidat independent.
Cu toate că au fost preîntâmpinați încă de sâmbătă, 9 februarie, despre organizarea discuțiilor în cauză, primii doi concurenți electorali au refuzat să participe la ele, motivându-și lipsa prin organizarea, în acea zi, a întâlnirilor cu alegătorii.
Așa că dezbaterile au decurs numai cu Alexandru Bujorean. Acesta are studii superioare, este jurist de profesie, administrator al Societății cu răspundere limitată „SUDAGROSCUT”. Este membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova, și până la sfârșitul anului trecut a deținut funcția de vicepreședinte al acestei formațiuni politice.
Făcând o prezentare a programului său electoral, Alexandru Bujorean a subliniat că acesta prevede luarea măsurilor privind descentralizarea financiară veritabilă, implementarea diferitelor proiecte în localitățile din zonă, întâlniri săptămânale cu alegătorii, pentru a afla doleanțele lor etc.
În continuare, concurentul electoral a răspuns la mai multe întrebări ale moderatorului vizând problemele existente în regiunea din care face parte. S-a discutat, bunăoară, despre îmbunătățirea infrastructurii rutiere, despre asigurarea locuitorilor de la sate și de la orașe cu gaze naturale și cu energie pe bază de biomasă, despre stoparea migrației populației peste hotare.
Alexandru Bujorean și-a expus părerea vizavi de modalitățile de dezvoltare a agriculturii ca ramură de bază a economiei naționale, a indicat căile de atragere a investițiilor în sectorul real al economiei, a vorbit despre necesitatea construirii, la Leova, a unui pod peste râul Prut.
Cu referire la ultimul subiect, interlocutorul nostru a atras atenția și asupra redeschiderii podului Cantemir-Fălciu.
La sfârșit, Alexandru Bujorean a chemat alegătorii din Circumscripția electorală uninominală nr. 41 să voteze, la 24 februarie, pentru candidatura sa la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția Publicației „Gazeta de Sud” în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).
Resonsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.