Cum pot obține subvenții producătorii agricoli din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă

La 25 ianuarie, în cadrul campaniei de informare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultura (AIPA), împreună cu MICROINVEST, au organizat, în incinta Consiliului Raional Căușeni, un seminar cu genericul „Forme de sprijin și înlesniri producătorilor agricoli a anului 2019”, comunică pagina electronica oficială a Consiliului Raional Ștefan Vodă.

La instruire au participat agenți economici și producători agricoli din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă.
Veaceslav Sandu, șeful secției verificări în teren AIPA, a abordat subiecte ce au vizat condițiile și procedura de subvenționare, oferirea subvențiilor în avans, oportunitatea de a utiliza apele subterane pentru irigarea culturilor, protecția culturilor împotriva fenomenelor extreme, inclusiv necesitatea asigurării terenurilor agricole pentru cazurile de grindină și îngheț, dar și modificările legislative inițiate de minister pentru sporirea calității produselor autohtone și dezvoltarea sectorului agricol. Asistența a fost informată despre oportunități de finanțare din partea partenerului – „Microinvest”.
Producătorii agricoli au fost foarte activi, au adresat oficialilor multe întrebări cu referire la condițiile de eligibilitate și procedura de depunere a actelor pentru subvenționare, dotarea cu tehnică, subvenții în avans pentru proiectele start-up, subvenționarea sistemelor de irigare.
A fost pusă în discuție și problema creării sistemelor antigrindină în raioanele Căușeni și Ștefan Vodă, care se află în zona de frontieră.
Ion CIUMEICĂ