BC Gama-Sind Cahul, pe locul trei în campionat

Reprezentanta regiunii de sud în Divizia Națională a Campionatului Republicii Moldova la baschet masculin, Gama-Sind din municipiul Cahul, ocupa locul trei după disputarea primei runde a acestor întreceri.

Ediția 2018-2019 a eșalonului superior al campionatului țării la baschet bărbați a început în ultima lună de toamnă, la competiții înscriindu-se șase formații.
Baschetbaliștii din sud și-au făcut debutul la 11 noiembrie, când au evoluat în deplasare, în sala Complexului sportiv „Edilitate” din municipiul Chișinău, în compania celor de la echipa Admiral din capitală.
A fost un meci relativ ușor pentru cahuleni, care s-au impus fără mari probleme în fața adversarilor cu scorul general de 92:54.
Tot în capitala Republicii Moldova, BC Gama-Sind a susținut, peste o săptămână, cel de al doilea meci, împotriva campioanei en-titre, Donbasket. Gazdele au început în forță și, după prima repriză, conduceau la o diferență de 12 puncte – 27:15. În continuare, însă, ospeții s-au mobilizat și nu numai au redus din handicap, ci chiar au adus egalarea pe tabela de marcaj, în pauza a treia aceasta indicând scorul de 52:52. Din păcate pentru cahuleni, în ultimul interval de timp, Donbasket a fost mai puternic și a învns cu scorul final de 74:65.
Pe muchie de cuțit s-a desfășurat întâlnirea din turul trei de la Bender, unde Clubul sportiv Tighina a primit replica sportivilor din zona de sud. Partida a fost atât de echilibrată, încât nimeni nu se încumeta să numească învingătorul. Norocul a fost de partea gazdelor, care au smuls victoria în ultimele secunde – 88:86.
La începutul lui decembrie, cahulenii s-au deplasat din nou la Chișinău, unde au concurat cu reprezentativa Universității de Stat de Medicină și Farmaceutică. Demonstrând un joc combativ, mai ales în ultima repriză, oaspeții nu le-au lăsat gazdelor nici o șansă, câștigând lejer cu scorul de 81:62.
Cu greu, dar BC Gama-Sind a învins, peste o săptămână după aceea, și la Rîbnița, unde s-a impus, aproape la limită, în fața formației din localitate, cu 88:84.
Astfel, după disputarea primei runde, baschetbaliștii din sud aveau la activ trei victorii, la pasiv – două înfrângeri, totalizau opt puncte, golaveraj 412: 362, și ocupau locul trei în clasament, după Donbasket (10 puncte) și Tighina (nouă puncte).
În luna ianuarie, a fost dat startul rundei a doua a Campionatului Republicii Moldova, Divizia Națională, la baschet masculin. Cahulenii au început cu dreptul, reușind să-î învingă, pe teren propriu, pe concurenții lor de la Admiral Chișinău cu un scor destul de convingător – 79:54.

Ion CIUMEICĂ