Probleme din domeniul ocrotirii sănătății, discutate la Leova

Consiliul de sănătate publică din raionul Leova s-a întrunit marți, 29 ianuarie anul curent, într-o ședința de lucru, la care au fost puse în discuție diverse probleme existente în acest domeniu.

După cum informează portalul www. leova.md, Raisa Pântea, medic terapeut la Spitalul raional, a prezentat un raport despre îndeplinirea prevederilor Ministerului Sănătății privind organizarea obligatorie a examenelor medicale pentru salariați în colectivele de muncă.
A fost examinată, de asemenea, situația epidemiologică a gripei și altor maladii, s-a făcut o analiză a stării de lucruri privind infecția cu tuberculoză în raion.
Spre exemplu, cu referire la ultimul subiect, s-a vorbit mult despre orașul Iargara, iar în urma discuțiilor, s-a propus organizarea cu locuitorii din această localitate a unor întruniri de informare legate de prevenirea și tratarea bolii în cauză.
În contextul perioadei de prevenire a cancerului în Republica Moldova, care a demarat la 27 ianuarie și va continua până la 4 martie 2019, s-a decis organizarea unor sesiuni de informare a cetățenilor din raionul Leova.
Măsurile întreprinse vor contribui la sporirea nivelului de conștientizare și informare a populației raionului despre importanța prevenirii cancerului.

Ion CIUMEICĂ