La Mihailovca, Cimișlia, va activa un sector de supraveghere de vecinătate

Ion Mînăscurtă, șef adjunct al Inspectoratului de poliție Cimișlia, și reprezentanții administrațieri publice locale din satul Mihailovca au semnat joi, 24 ianuarie 2019, un acord de înființare în această localitate a Sectorului de supraveghere de vecinătate, care va contribui la sporirea climatului de siguranță a cetățenilor.

Scopul de bază al proiectului îl constituie promovarea programelor de prevenire a acțiunilor antisociale, în vederea creării unui mediu mai sigur pentru comunitate, dezvoltării şi promovării iniţiativei membrilor comunităţii. Acțiunile propriu-zise au pornit de la necesităţile sătenilor pentru crearea mediului sigur în localitate, precum și stabilirea unui dialog eficient și benefic între poliţie, populaţie și autoritățile publice locale.
Totodată, proiectul se bazează pe implementarea activităţilor ce ţin de experiența Estoniei în domeniul asigurării securităţii comunitare şi aplicării acesteia în zonele rurale din Republica Moldova.
Participanții la eveniment au fost familiarizați cu beneficiile pe care le oferă programul, cu mecanismul de comunicare cu membrii sectoarelor și, nu în ultimul rând, cum să-și protejeze proprietatea şi familia și cum pot contribui la asigurarea ordinii în comunitatea în care activează și locuiesc.
Ion CIUMEICĂ