Lansarea proiectului „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”

În cadrul unei întruniri desfășurate, sâmbăta trecută, la Inspectoratul de Poliție din raionul Cimișlia, a avut loc lansarea proiectului „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”.

După cum a specificat Dan Pîrlici, șeful acestei structuri teritoriale a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, la implementarea în țara noastră a inițiativei în cauză se aplică experiența acumulată de mai multă vreme în Germania.
Cu o comunicare amplă despre proiectul „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, inițiat de către Inspectoratul General de Poliție în toamna anului în curs, a venit în fața celor prezenți la ședință psihologul Natalia Matei, specialistă în Secția resurse umane a Inspectoratului de Poliție din raionul Cimișlia.
Aceasta a familiarizat auditoriul cu Regulamentul privind organizarea, promovarea și implementarea mecanismului de intervenție a Poliției în situațiile de risc și de conflict psihologic în care sunt implicați copiii.
S-a atras atenția în mod deosebit asupra faptului că angajații Poliției (echipajele de poliție), care vor veni la fața locului, la orice tip de incident sau accident sesizat, în cadrul căruia, direct ori indirect, va fi implicat un copil, pentru a comuta atenția acestuia de la factorul stresant sau de la sursa generatoare de stres, angajații Poliției îi vor oferi în dar o jucărie de pluș.
„Beneficiari ai unor astfel de acțiuni, a spus Natalia Matei, sunt copiii care trăiesc o situație cu impact emoțional, după ce au fost implicați, direct ori indirect, în oricare tip de incident sau accident”.
S-a mai precizat că, în cazul refuzului jucăriei de către copil, angajatul Poliției nu va manifesta insistență!
Vasile Melente,vicepreședinte al raionului Cimișlia pentru probleme sociale, consideră drept binevenită lansarea proiectului „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, care este încă un pas important în consolidarea interacțiunilor Poliției cu societatea civilă, în îmbunătățirea atitudinii populației față de organele de drept din țara noastră.
„Alături de „Bunicii Grijulii”, acest proiect contribuie la aprofundarea relațiilor de parteneriat între noi și Poliție privind efectuarea procesului educativ în rândurile generației tinere”, a menționat în discursul său Mihail Popescu, șeful Direcției învățământ general din cadrul Consiliului Raional Cimișlia.
Au salutat lansarea proiectului în cauză și Daniel Petrache, elev în clasa a XII-a de la Liceul internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni, precum și un grup de fete de la Centrul prietenos tinerilor din orașul Cimișlia, în numele cărora a vorbit Cristina Buțanu, psiholog la această instituție.
Ion CIUMEICĂ