A fost reluată aprovizionarea cu gaze naturale a satului Selemet

La Selemet, raionul Cimișlia, a demarat, la 6 decembrie curent, etapa a doua de aprovizionare a acestei localități cu gaze naturale. Ca rezultat, au fost branșate la acest fel de combustibil primele 35 de case din cele 103 care vor beneficia de gaze naturale.

Evenimentul s-a produs după ce, în a doua jumătate a săptămânii precedente, a fost executată conexiunea părții drepte a satului în cauză la sursa de gaze naturale.
Cu mai mulți ani în urmă, „flacăra albastră” s-a aprins în mai multe case din cartierul situat peste linia de cale ferată, adică în partea stângă a comunității. Din păcate, după aceasta, lucrările de gazificare au fost stopate aici, dintr-o serie de cauze subiective și obiective.
Și iată că, la începutul anului curent, primăria a alocat 100 de mii de lei pentru efectuarea lucrărilor de proiectare a gazoductului de tensiune medie și joasă cu o distanță totală de patru kilometri și 600 de metri. După cum a declarat Tatiana Badan, conducătoarea acestei localități, în continuare, selemețenilor le-au venit în ajutor administrația raionului și conducerea Societății cu răspundere limitată (SRL) „Cimișlia-Gaz”, care au depus eforturi susținute pentru alocarea mijloacelor financiare necesare (proiectul a costat 1,6 milioane de lei) și pentru efectuarea lucrărilor planificate.
La darea în folosință a gazoductului cu lungimea de 4,6 km din satul Selemet a participat și Iovu Bivol, președintele raionului Cimișlia, care și-a exprimat bucuria că, după o pauză de 11 ani, o altă parte din localnicii au obținut posibilitatea de a fi consumatori de gaze naturale.
Felicitări cu ocazia plăcutului eveniment au adresat gazdelor și Anatol Sobețchi, director al SRL „Cimișlia-Gaz”, deputatul Dumitru Diacov, Gheorghe Bazatin, lider al unei formațiuni agricole din localitate.
La ceremonie a asistat și preotul Nicolae Gajim, parohul Bisericii ortodoxe „Sfântul Dumitru” din satul Selemet, raionul Cimișlia, care a oficiat un serviciu divin, încheiat cu sfințirea gazoductului.
Tatiana Badan, primarul localității, a declarat că lucrările privind aprovizionarea familiilor de aici cu gaze naturale va continua și în anul viitor, pentru finanțarea cărora în buget este prevăzută suma de 900 de mii de lei.
Amintim cititorilor că pe parcursul lunii noiembrie 2018 a fost branșată la gaze naturale comuna Porumbrei. Iar până la sfârșitul anului curent „flacăra albastră” urmează a fi aprinsă în satul Suric.

Ion CIUMEICĂ