Memorialul „Ivan Veverița” la volei

Secția cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Cimișlia a organizat, pentru a șasea oară consecutiv, turneul tradițional de volei în memoria regretatului Ivan Veverița, fost președinte al acestei unități teritorial-administrative în perioada anilor 2011-2012. Acesta s-a încheiat cu victoria reprezentativei de la Inspectoratul de poliție (bărbați) și a echipei „Atlantic Travel” (femei), ambele din centrul raional.

Înainte de întrecerile propriu-zise, participanții la competiție și suporterii au cinstit, printr-un moment de reculegere, memoria celui care a dat nume acestui turneu, Ivan Veverița fiind nu numai un merituos specialist în domeniul finanțelor, un bun președinte de raion, ci și un mare amator și chiar jucător de volei până la o vârstă înaintată.

Competițiile voleibaliștilor, desfășurate în sala mare a Școlii sportive din orașul Cimișlia,  au fost câștigate, relativ ușor, de către reprezentanții Comisariatului raional de poliție, care au obținut trei victorii în tot atâtea întâlniri disputate.

Cel mai greu le-a fost învingătorilor în partida cu echipa de tineret a comunei  Lipoveni  (la turneu a concurat și o formație compusă din veteranii acestei localități). În primul set au câștigat sportivii din orașul Cimișlia – 25 la 22. Oaspeții și-au luat revanșa în setul al doilea, în care s-au impus la limită, cu scorul de 27 la 25. În setul decisiv, experiența și-a spus cuvântul, polițiștii obținând victoria cu 15 la 9.

Locul doi a fost ocupat de selecționata de tineret de la Lipoveni. Pe poziția a treia s-a clasat echipa care a reprezentat Consiliul Raional Cimișlia.

Întrecerile la femei au avut la în sala de sport a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional. Acolo, cel mai bine s-au prezentat voleibalistele formației „Atlantic Travel” din localitate, care și-au învins ambele adversare cu care s-au confruntat.

Pe locul doi s-au situat gazdele, pentru ca ultimul loc premiant să revină reprezentativei Liceului internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni.

Deținătorilor primelor trei locuri, atât la bărbați, cât și la femei, le-au fost înmânate diplome de gradele respective și premii bănești în valoare de câte 700, 500 și, respectiv, 400 de lei.

Ion CIUMEICĂ