Al treilea curs de instruire pentru brutari în Zona de Sud

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în parteneriat cu o firmă italiană, a dat start, luni, la Cimișlia, celui de-al treilea curs de formare profesională în  domeniile brutărie–patiserie–preparare de produse făinoase.

Instruirile, se menționează într-un comunicat de presă, sunt desfășurate gratuit, prin metoda exersării, în cadrul master-class-urilor oferite de către profesori cu renume din Provincia Novara, Italia.

La cel de-al treilea curs de formare profesională s-au înscris și au venit să învețe să coacă pâine după rețeta italiană, precum și varii produse de panificație caracteristice bucătăriei acestei țări, mai multe persoane interesate și agenți economici din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia și Basarabeasca, dar și din municipiul Chișinău. Aceștia fie că dețin sau administrează restaurante, mori, brutării și activează în sfera dată, sau doresc să inițieze, în viitorul apropiat, o afacere în domeniile brutărie și patiserie.

Actualul curs de instruire se va desfășura pe durată unei săptămâni, având la bază tehnologia de fabricație în stil italian și este susținut de Giovanni Meli, profesor cu renume în domeniu, din Provincia Novara, Italia.

Instruirile sunt desfășurate gratuit, având drept obiectiv de a forma profesioniști de calificare înaltă pentru angajatorii locali și internaționali și de a informa noii antreprenori din acest domeniu privind posibilitățile de finanțare pentru obținerea utilajelor necesare în desfășurarea activităților.

Ion CIUMEICĂ