Sesiuni de instruire privind iniţierea afacerilor în diferite domenii

Pe parcursul câtorva zile din săptămâna precedentă, Incubatorul de Afaceri din oraşul Leova și primăria localităţii Sărata Nouă din acelaşi raion au găzduit sesiunile de instruire a beneficiarilor din cadrul Proiectului „Învățarea pe tot parcursul vieții și a securității economice”.

După cum informează portalul de ştiri leova.org, acest proiect este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est–Europene împreună cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, HelpAge Iternational, Asociația Businessului European și Centrul pentru Inovație și Dezvoltare.
La sfârşitul instruirii, participanţilor le-au fost înmânate certificate despre însuşirea diferitelor aspecte legate de inițierea afacerilor în mai multe domenii: artizanat și meșteșugărit, creșterea legumelor și cultivarea florilor în sere, croitorie.

Sursa citată mai precizează că din cele peste  30 de cereri depuse din întreaga țară în cadrul proiectului „Învăţarea pe tot parcursul vieţii şi a securităţii economice”, beneficiari de granturi au devenit numai cinci entităţi, dintre care două din raionul Leova: Asociația Obștească a Băștinașilor din centrul raional și Primăria Sărata Nouă.

 Ion CIUMEICĂ