Victime ale monoxidului de carbon

Un cuplu din raionul Cimișlia a decedat joi, 18 octombrie curent, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba din casa acestei familii, informează Moldpres.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), victimele au fost găsite în propria locuință din satul Munteni, comuna Lipoveni, raionul Cimișlia.

Bărbatul avea vârsta de 66 de ani, iar femeia 64 de ani. Expertiza medico-legală urmează să stabilească dacă persoanele s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de la sobă.

Solicitat de sursa citată, ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a subliniat că pompierii îndeamnă oamenii să verifice sursele de încălzire, înainte de exploatarea acestora, iar în cazul în care acestea sunt defectate, să nu le utilizeze, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon și dioxid de carbon, în urma cărora au decedat 18 persoane.

Ion CIUMEICĂ