Un nou centru multifuncţional în sudul ţării

Locuitorii  din raionul Cantemir, dar şi din alte raioane învecinate ale ţării, vor uita de  orele pierdute anterior în cazul adresării pentru oferirea unei serii de servicii publice legate de starea civilă, de cadastru, de perfectarea buletinului de identitate sau de înmatricularea automobilului.

Un nou centru multifuncţional a fost inaugurat, săptămâna trecută, în oraşul Cantemir, unde solicitanţii pot  beneficia deja de circa 1000 de servicii publice.

După cum am fost informaţi de către Ion Domenco, specialist principal pentru relaţiile cu publicul la Consiliul Raional Cantemir, Agenţia Servicii Publice (ASP) a  investit mijloacele necesare pentru construcţia din temelie a instituţiei, iar ghişeul unic, situat în central orașului, are amenajată şi o parcare.

La  evenimentul prilejuit de inaugurarea Centrului multifuncţional de prestare a serviciilor publice după principiul ghişeului unic au mai participat deputata Elena Bacalu, directorul ASP, Sergiu Railean, conducerea raionului, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Azi deschidem un nou centru multifuncţional, primul pe care l-am construit din temelie. Aici, locuitorii raionului Cantemir şi nu numai de aici, pentru că am exclus principiul teritorial, vor putea veni să acceseze serviciile publice într-un  singur loc, în condiţii decente”, a declarat directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Railean.

El a dat asigurări că instituţia pe care o reprezintă va continua să îmbunătăţească procesul de prestare a serviciilor publice.

În cadrul evenimentului, parlamentara Elena Bacalu a remarcat investiţiile pe care le-a făcut Guvernul pentru a dezvolta Republica Moldova.

„Se schimbă la faţă şi sudul ţării. Cu eforturile comune ale Guvernului, ale Consiliului raional, ale serviciilor raionale, s-a reuşit o realizare destul de bună şi necesară, pentru că ne dorim să scoatem birocraţia din domeniul serviciilor publice”, a menţionat deputata.

Iar preşedintele raionului Cantemir, Andrei Ciobanu, a precizat că, odată cu lansarea aici a centrului multifuncţional, populaţia din regiune va beneficia  de servicii publice la nivel european.

Situat pe strada Basarabia 4, Centrul Multifuncţional Cantemir dispune de 18 operatori instruiţi pentru a presta servicii publice la cel mai înalt nivel. Cetăţenii vor fi deserviţi aici în domeniile înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de transport, înregistrarea şi evaluarea bunurilor imobile.  Doritorii pot solicita aici şi preschimbarea permisului de conducere.

Centrul Multifuncţional Cantemir prevede condiţii la nivel înalt atât pentru vizitatori, cât şi pentru angajaţii acestuia. La intrare, cetăţenii vor găsi un panou de informare, unde pot solicita asistenţa necesară, iar în zona de prestare a serviciilor sunt amplasate ghişeele unde solicitanţii depun cererile şi ridică documentele  perfectate.

Deservirea cetăţenilor se efectuează în baza înregistrării electronice. Totodată, este disponibilă şi programarea prealabilă la toate serviciile ASP.

Precizăm că Agenţia Servicii Publice va deschide centre multifuncţionale în toate raioanele ţării.

Ion CIUMEICĂ