Se implementează un important proiect pentru Regiunea de Sud

La 27 septembrie, în sala de protocol a Consiliului Raional Cimişlia, şi-a desfăşurat lucrările prima şedinţă de lucru a Consiliului de Coordonare a proiectului „Poarta de Sud a Moldovei Deschisă pentru Promovarea Afacerilor şi Investiţiilor”, pe parcursul căreia echipa de implementare a prezentat primele rezultate înregistrate până acum în conformitate cu planul de acțiuni.

Membrii Consiliului de Coordonare a proiectului au supus, de asemenea, dezbaterilor activitățile de viitor ce urmează a fi realizate în perioada octombrie 2018 – martie 2019.

Amintim cititorilor că proiectul „Poarta de Sud a Moldovei Deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” a fost lansat în iulie 2018 cu scopul de a dezvolta economia locală și a îmbunătăți competitivitatea antreprenorială a întreprinderilor mici şi mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Sud.

Durata acestui proiect este de 18 luni, iar bugetul total constituie circa 336 de mii de euro, echivalentul a peste șase milioane de lei moldoveneşti.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” și a fost elaborat în cadrul unui proces participativ la nivel regional cu implicarea reprezentanților din opt raioane beneficiare (Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia) și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova și cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

Ion CIUMEICĂ