Ziua Globală a Curățeniei, marcată la Leova cu entuziasm patriotic

Sâmbăta trecută, Republica Moldova, împreună cu alte 150 de țări ale lumii, a marcat Ziua Globală a Curățeniei.

La acest eveniment, informează site-ul leova.org, au participat și grupe de voluntari din raionul Leova. Pe parcursul a două zile (14 şi 15 septembrie), pe întregul  teritoriu al acestei unităţi teritorial–administrative, echipe formate din funcționari publici, profesori, elevi, lucrători din domeniul culturii, bunicuțe și bunei, au participat la acțiuni de salubrizare în oraşul şi în satele în care locuiesc.

Organizatorii activităţilor din cadrul zilelor de curăţenie au exprimat gratitudine celor mai activi voluntari: membrilor Consiliului Raional de Tineret Leova și membrilor Centrului de Tineret Leova; angajaţilor Consiliului Raional Leova; salariaţilor Primăriei oraşului Leova; bunicuțelor de la Centrul Comunitar „Încredere” din Leova; lucrătoarelor de la bibliotecile din localităţile Leova, Ceadîr, Beștemac, Tigheci etc.; colaboratorilor Inspecției Ecologice Leova; fetelor şi băieţilor de la Centrul de Tineret Sărata Nouă; elevilor de la Școala Profesională Leova și altor persoane active.

Totuși, consideră leovenii, Ziua Globală a Curățeniei nu trebuie să fie o activitate  de o singură zi. O transformare adevărată a societății și a mediului ambiant necesită un efort colectiv permanent din partea autorităților, a oamenilor de afaceri, organizaţiilor neguvernamentale și a celorlalţi membri ai societății civile.

În acest context, s-a făcut apel către toţi locuitorii raionului Leova să păstreze curat mediul înconjurător și, în măsura posibilităților, să facă astfel de curățenii în mod sistematic.

Ion CIUMEICĂ