Cupa Prutului la fotbal pe plajă

Direcţia regională Sud a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, competiţii internaţionale la fotbal pe plajă, dotate cu onorificul trofeu „Cupa Prutului”.

Întrecerile au avut loc la o margine a localităţii Giurgiuleşti din raionul Cahul şi s-au bucurat de un interes sporit din partea amatorilor acestei probe sportive, la turneu anunţându-şi participarea în total opt echipe, dintre care şase au reprezentat ţara noastră, iar câte una – Poliţia de Frontieră din România şi cea din Ucraina.

După cum informează site-ul bessarabiainform.com, în ciuda condiţiilor meteorologice deosebit de complicate, când ba ploua torenţial, ba frigea nemilos soarele, pe plajă s-au dat lupte fotbalistice destul de încordate.

În urma mai multor meciuri interesant disputate, pe locul întâi s-a situat şi a devenit deţinătoare a premiului principal, „Cupa Prutului”, formaţia de grăniceri de la Aeroportul Chişinău.

Locul doi a fost ocupat de gazdele de la Direcţia regională Sud a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova.

Pe poziţia a treia s-a stabilit reprezentativa Poliţiei de Frontieră de la Ismail, Ucraina.

Conform unei tradiţii instaurate încă la prima ediţie a competiţiilor în cauză, au fost desemnaţi, de asemenea, cei mai buni jucători în diferite compartimente: portar, fundaș, mijlocaş, atacant.

Participanţii la turneu au fost cordial felicitaţi de către Veaceslav Garştea, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova. Tot el a înmânat distincţii învingătorilor.

Ion CIUMEICĂ