Turneu al selecţionatelor regionale de fotbal feminin

Urmărind câteva scopuri (descoperirea de noi talente, dezvoltarea sportului-rege în rândurile tineretului din ţara noastră, precum şi efectuarea schimbului de experienţă între antrenori), Federaţia Moldovenească de Fotbal a organizat, la începutul săptămânii curente, un turneu al selecţionatelor regionale compuse din fete de 13 ani care practică această probă.

La competiţia desfăşurată în premieră absolută pentru ţara noastră, au participat patru echipe reprezentând Nordul, Centrul, Estul şi Sudul Republicii Moldova.

În prima zi a turneului, pe 30 iulie, la Centrul de pregătire a selecţionatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă, în urma tragerii la sorţi, au avut loc două meciuri, ambele extrem de viu disputate şi interzise cardiacilor.

Astfel, la ora 17.00, pe teren şi-au făcut apariţia reprezentativele din zona Centru şi cea din zona Est. După încheierea timpului regulamentar, scorul era de 1:1 şi s-a recurs la lovituri de departajare. Mai precise s-au dovedit a fi fotbalistele din regiunea de est a ţării, care au realizat trei din cele cinci penalti-uri, pe când adversarele lor au transformat numai două.

Şi în cealaltă întâlnire, disputată două ore mai târziu, s-a repetat exact acelaşi scenariu, căci selecţionatele de la Nord şi de la Sud au ajuns la fluierul final al arbitrului având la activ câte un gol marcat. Seria de şuturi de la 11 metri a fost realizată mai bine de către fetele din Nord, care au transformat patru lovituri, iar cele din Sud – doar trei.

În dimineaţa zilei de 31 iulie, s-a desfăşurat întâlnirea pentru locul trei, în care selecţionata Centru a surclasat-o pe cea a Sudului cu scorul de 3:0.

Spre amiaza aceleiaşi zile, a avut loc finala disputată de către reprezentativele din Estul şi Nordul Republicii Moldova. Mai puternice au fost fetele din partea de Nord a țării, care, într-un meci dramatic, s-au impus cu scorul de 3:2.

Ion CIUMEICĂ