Al treilea eşalon fotbalistic: acelaşi lider 

În Campionatul masculin de fotbal al Republicii Moldova, Divizia B, s-a mai jucat o etapă, a şasea la număr. Precum bine  se ştie, actualul sezon competiţional se desfăşoară după o nouă formulă: meciurile au început în primăvară şi se vor încheia în toamnă. Amintim că anterior se aplica sistemul invers, de toamnă-primăvară.

În sona de sud a eşalonului trei al fotbalului autohton, în care evoluează opt echipe, în etapa a şasea, au avut loc patru noi întâlniri, dar ele nu au influenţat aproape defel situaţia în clasament.

Deţinătoarea locului întâi, Clubul Sportiv de Fotbal Spartanii din localitatea Selemet, raionul Cimişlia, cu toate că a jucat în deplasare, la Taraclia, şi-a întărit şi mai mult poziţia de lider. Gazdele, FC Trachia, au reuşit să marcheze un gol, dar oaspeţii au înscris de cinci ori mai mult. După acest rezultat de 5:1, Spartanii au acumulat un număr maximal de puncte – 18 din tot atâtea posibile, fiind singura formaţie care nu a suferit nici o înfrângere şi nu a înregistrat nici o egalitate.

La o diferenţă de cinci puncte, pe locul doi se află FC Congaz din unitatea teritorial-autonomă găgăuză, care, în ultima etapă, a remizat, 0:0 în deplasare, cu FC Flacăra din satul Mingir, raionul Hânceşti.

Pe treapta a treia se află o altă reprezentată a Găgăuziei – Maiak din localitatea Chirsova, cu un total de 10 puncte.

În continuare urmează: FC Fortuna Pleşeni din raionul Cantemir – nouă puncte, FC Olimp Comrat – şapte puncte, FC Flacăra Mingir – cinci puncte, FC Slobozia Mare, Cahul, şi Trachia din Taraclia, fiecare având câte trei puncte.

În Divizia B Centru mai evoluează o echipă din regiunea noastră. Este vorba de Sinteza din oraşul Căuşeni, care a susţinut până acum cinci meciuri: în două a învins, în alte două a jucat la egalitate, iar într-o întâlnire a fost învinsă. Cu opt puncte la activ, căuşenenii ocupă locul şapte din cele 10 competitoare, dar ei mai au o partidă în rezervă, cu Dacia Buiucani din municipiul Chişinău. Acest joc se va desfăşura mâine, 4 august, pe stadionul orăşenesc din Căuşeni, cu începere de la ora 18.00.

Reprezentativele din structura în cauză a fotbalului moldovenesc se află acum în vacanţă. Pentru echipele din  Divizia B Centru, aceasta se va încheia la sfârşitul săptămânii viitoare, iar pentru competitoarele din Divizia B Sud pauza va continua până la 25 august curent.

Ion CIUMEICĂ