Pauză în campionatul naţional, Divizia A

La sfârşitul lui iunie – începutul lui iulie, s-au disputat partidele din cadrul etapei ordinare, a zecea, a Diviziei A de fotbal.

Cele două reprezentative din zona de sud a Republicii Moldova au evoluat în mod diferit. Astfel, Fotbal Club Cahul-2005 a jucat în prezenţa propriilor suporteri, pe stadionul „Atlant” din municipiu, şi a obţinut o victorie clară cu scorul de 2:0 în dauna formaţiei Iskra din oraşul Râbniţa.

După o primă repriză fără goluri, gazdele au început în forţă a doua jumătate a meciului şi în minutul 49 au beneficiat de o lovitură de pedeapsă de  la 11 metri, după un fault comis în propriul careu de Gafina, un apărător al oaspeţilor. Penaltiul a fost transformat cu sânge rece de cahuleanul Mâţă.

Iar încă peste aproape 20 de minute, s-a evidenţiat un  alt jucător din sud, Culivschi, care a şutat imparabil din careul mic al portarului râbniţean.

Până acum, în 10 partide disputate, FC Cahul-2005 a înregistrat patru victorii, o egalitate şi cinci înfrângeri, golaveraj 12-12. Cu 13 punte la activ, formaţia ocupă locul opt din cele 12 competitoare.

O altă echipă din regiunea noastră, FC Saxan din oraşul Ceadâr-Lunga, a jucat ultimul meci la Ghidighici, în compania liderei clasamentului, FC Codru Străşeni, şi a fost învinsă la limită, cu scorul de 1:0, prin golul marcat de Mămăligă, în minutul 19.

Fotbaliştii din Găgăuzia totalizează, la ora actuală, opt puncte (două victorii, tot atâtea egalităţi şi şase înfrângeri), au numai cinci goluri marcate şi 11 scăpate. Ei se situează pe penultimul loc.

În programul competiţional al eşalonului secund a fost anunţată o pauză, până la 11 august, când va avea loc etapa cu nr. 11.