Bravo, Olesea Panchiv! Tineri absolvenți de liceu cu care s-ar mândri oricine

Olesea Panchiv, absolventă a Instituţiei Publice Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia, a susţinut excelent examenele de Bacalaureat din această vară, reuşind o performanţă de invidiat – nota 10 la toate obiectele.

După cum se anunţă într-un comunicat de presă, în sesiunea de bază a examenelor de Bacalaureat 2018, șase absolvenți de liceu din Republica Moldova au luat nota „10” pe linie, la toate disciplinele.

La începutul săptămânii curente, aceștia au fost chemați la Guvern, pentru a fi premiați de Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Absolvenții care au obținut media 10 la Bacalaureat 2018 sunt următorii:

Olesea Panchiv, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia (în imagine – a patra din dreapta);

Gabriela Negru-Vodă, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Șoldănești;

Maria-Magdalena Pojoga, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din municipiul Chișinău;

Corina Gîncu, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitala;

Ecaterina Bucovanu, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din satul Răzeni, raionul Ialoveni;

Ana-Maria Gore, Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău.

„Voi sunteți cei mai buni dintre cei buni și mă bucur că am ocazia să vă cunosc și să vă felicit pentru performanțele obținute. Anume datorită unor asemenea tineri merituoși țara noastră are viitor. Sper foarte mult că veți opta pentru continuarea studiilor în Republica Moldova, iar în cazul în care veți aplica la universități de peste hotare, veți reveni după absolvire aici, la noi acasă. Vă doresc succese și realizări pe potriva capacităților voastre!”, a declarat Monica Babuc.

În comparaţie cu anul precedent, numărul absolvenţilor de liceu care au fost apreciaţi cu nota 10 pe linie actualmente s-a dublat.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării mai precizează că, la sesiunea de Bacalaureat 2018, a crescut cu 150 numărul de note de „10” acordate, din oficiu, în baza rezultatelor elevilor la olimpiadele republicane și a certificatelor care atestă promovarea examenelor de cunoaștere a limbilor străine, recunoscute la nivel internațional.

Astfel, numărul total de note de „10” acordate din oficiu constituie 864, dintre care 785 – în baza certificatelor de cunoaștere a limbilor străine.

În total, 828 de elevi au beneficiat de cel puțin o notă de „10” din oficiu, 28 de persoane – de două note de 10 din oficiu, iar patru elevi au luat câte trei note de „10” din oficiu.

Ion CIUMEICĂ