Reprezentanţi a cinci raioane din sudul ţării au finalizat al doilea curs de brutărie italiană

Absolvenții celui de-al doilea curs de brutari și patisieri din sudul ţării, instruiți de antreprenori cu renume din Italia, și-au ridicat recent certificatele de calificare profesională. Documentele sunt aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cursul de formare profesională pentru brutari și patisieri a fost  desfășurat, la Cimişlia, de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, cu suportul partenerilor italieni, în cadrul proiectului „NON SOLO PANE”, relatează moldpres.md.

Absolvenții celui de-al doilea curs sunt antreprenori din raioanele Basarabeasca, Cahul, Cimișlia, Căușeni și Ștefan Vodă, angajaţi în domeniul panificaţiei, precum și persoane care își doresc o afacere în acest sector.

Participanţii au susținut un test de evaluare, în cadrul căruia au trebuit să pună în practică cunoștințele acumulate și să coacă de sine stătător pâine, pizza și alte produse de patiserie fabricate după rețete italiene. Pe final, cursanții au primit certificate de calificare profesională, care au fost înmânate de Giovanni Meli, profesor-patisier cu renume din Italia.

„Aceste cursuri sunt la a doua ediţie şi, fiind un exemplu concret de colaborare între instituțiile italiene și cele moldovenești, au demonstrat că este posibilă o conlucrare eficientă între sectorul public și cel privat în scopul valorificării potențialului social-economic al Regiunii de Dezvoltare Sud și impulsionării dezvoltării acesteia, precum și a Republicii Moldova în general”, a menţionat Giovanni Meli.

Cursul de instruire a avut loc în cadrul proiectului „NON SOLO PANE”, realizat de ADR Sud în parteneriat cu antreprenorul italian Albino Irali și compania „Green Projects” SRL. Scopul proiectului a fost de a spori competitivitatea economică a Regiunii de Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniul prelucrării și fabricării produselor făinoase.

 Ion CIUMEICĂ