Lideri incontestabili, „Spartanii” de la Selemet, Cimişlia

În Campionatul Republicii Moldova la fotbal, Divizia B Sud, s-au disputat cinci etape. Lider incontestabil este Clubul Sportiv de Fotbal (CSF) Spartanii din satul Selemet, raionul Cimişlia, care a acumulat un număr maximal de puncte – 15 din tot atâtea posibile.

Startul competiţiilor în toate cele trei zone ale Diviziei a treia valorică din cadrul întâietăţii ţării la cea mai populară probă sportivă a fost dat la începutul lunii precedente.

În seria Sud a acestei structuri a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal concurează opt echipe: trei din unitatea teritorial-autonomă găgăuză şi câte una din raioanele Cahul, Cantemir, Cimişlia, Hânceşti şi Taraclia.

Chiar de la bun început, pe prima poziţie în clasament s-a postat CSF Spartanii de la Selemet. În etapa inaugurală, cu toate că a evoluat în deplasare, pe stadionul din satul Slobozia Mare, Cahul, oaspeţii nu au lăsat gazdelor nici o şansă, impunându-se cu un scor categoric de 3:0,

Peste două săptămâni, de asemenea în ospeţie, la Mingir, Hânceşti, „Spartanii” au învins, de astă dată la limită, 1:0, echipa locală FC Flacăra.

La 2 iunie, deja pe teren propriu, selemeţenii au surclasat formaţlia FC Olimp din municipiul Comrat cu un scor fluviu – 6:0.

Derbiul etapei a patra, dar poate că şi al primei jumătăţi a campionatului, s-a jucat la Congaz, localitate din Găgăuzia. Până la acel moment, ambele echipe înregistraseră câte trei succese. Dar oaspeţii şi-au demonstrat superioritatea prin două goluri marcate, păstrându-şi neatinsă poarta proprie.

Sâmbăta trecută, s-a disputat etapa ordinară, a cincea. Formaţia din raionul Cimişlia a evoluat acasă, în compania FC Fortuna din satul Pleşeni, Cantemir. A fost un meci în care s-au marcat cele mai multe goluri de până acum – opt, dintre care cinci le-au înscris gazdele, iar trei – oaspeţii.

Astfel, până în timpul de faţă, CSF Spartanii a înregistrat cinci victorii în tot atâtea partide jucate, a însacris cele mai multe goluri – 17, de trei ori a scos minge din poarta sa şi este singura echipă cu un număr maxim de puncte, 15.

Pe locul doi se situează FC Congaz, care rămâne în urma liderului cu trei puncte, iar locul trei îl deține FC Fortuna, aflată la o diferenţă de şapte puncte de „Spartanii”.

Etapa următoare, a şasea, se va desfăşura mâine, 30 iunie, după următorul program: FC Trachia (Taraclia) – CSF Spartanii (Selemet), FC Flacăra (Mingir) – FC Congaz (Găgăuzia), FC Fortuna (Pleşeni) – FC Olimp (Comrat) şi FC Maiak/Chirsova) – FC Slobozia Mare (Cahul).

Toate partidele încep la ora 18 şi 30 de minute.

Ion CIUMEICĂ