Continuă implementarea strategiei pentru tineri

La Centrul de sănătate prietenos tinerilor din oraşul Cimişlia a fost inaugurată o sală de sport şi recreere pentru această generaţie.

După cum a specificat în debutul evenimentului Svetlana Moroz, conducătoarea Centrului de sănătate prietenos copiilor din oraşul Cimişlia, deschiderea acestei săli este parte componentă a implementării Strategiei de schimbare socială şi de comportament în rândurile tinerilor din raionul respectiv pe probleme-cheie în perioada anilor 2017-2020. Documentul în cauză se realizează cu susţinerea financiară a UNICEF-Moldova.

Mai mulţi vorbitori, printre care Mihai Popescu, şeful Direcţiei raionale învăţământ general Cimişlia, Mihai Motroi, conducătorul Direcţiei asistenţă socială şi protecţia familiei din cadrul Consiliului raional, medicii Alexandru Ciobanu şi Ala Popuşoi, preotul Ioan Jelihovschi, oaspeţi din capitală și din raionul Leova au salutat inaugurarea sălii de sport şi de relaxare psihologică, nutrind speranţa să generaţia tânără va prefera să vină aici, dar nu să frecventeze barurile, să consume tutun, băuturi alcoolice, substanţe narcotice.

S-a specificat în mod deosebit că obiectivul dispune de utilaje sportive de performanţă, care sunt utilizate sub conducerea antrenorului Valeriu Grâu, dar şi de condiţii pentru practicarea aromoterapiei, ascultarea muzicii etc.

Serviciile aici vor fi oferite în mod gratuit: de luni până vineri – de la ora 8 până la ora 19, iar sâmbăta – de dimineaţă până la amiază.

După încheierea ceremoniei oficiale de deschidere a sălii sportive şi de agrement, tinerii s-au grăbit să probeze inventarul sportiv şi să se familiarizeze cu condiţiile de recreere de aici.

 Ion CIUMEICĂ