Miraculoasele culori ale copilăriei, expuse pe pânză

35 de lucrări ale elevilor clasei a VII-a „B” cu specializare în arta plastică de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia şi 31 de desene ale copiilor care studiază la Şcoala de Arte din aceeaşi localitate au fost incluse în cadrul unei expoziţii găzduite în aceste zile de către Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă.

Luând cuvântul la inaugurarea expoziţiei cu genericul „Culorile copilăriei”, Alexandru Bulat, directorul muzeului în cauză, a dat o înaltă apreciere tablourilor prezentate şi i-a îndemnat pe tineri să-şi continue calea în fascinanta lume a frumosului.

Larisa Borodin, directoarea Liceului Teoretic „Ion Creangă”, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că, acum şase ani, când cei 29 de copii au venit în clasa I-a „B” şi au ales drept profil arta plastică, ei nu au dat greş, dovadă fiind succesele obţinute în perioada parcursă până acum în domeniul respectiv, inclusiv lucrările pe care elevii le-au oferit pentru a fi incluse în această expoziţie.

Despre impresiile lor legate de evenimentul cultural de la Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din oraşul Cimişlia au povestit Svetlana Cojocaru-Vâşinschi, profesoară de pictură la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Mădălina Zlati, elevă la Şcoala de Arte, Iulia Spânu, directoarea Bibliotecii orăşeneşti „Mihai Eminescu”, Iulia Cojocaru, şefa Secţiei cultură, tineret şi sport din cadrul Consiliului raional.

Aceasta din urmă a înmânat două diplome – Instituţiei publice „Liceul Teoretic „Ion Creangă” şi Oxanei Iacubiţchi, profesoară la Şcoala de Arte din oraş.

De asemenea, pentru implicarea activă în viaţa culturală a raionului Cimişlia şi cu ocazia recentei zile de naştere, o diplomă şi un buchet de flori au fost înmânate lui Tudor Creţu, cadru didactic la Şcoala profesională din Cimişlia, pictor şi meşter popular.

Expoziţia „Culorile copilăriei” poate fi vizitată la Muzeul raional de istorie, etnografie şi artă din oraşul Cimişlia până la începutul lunii iulie 2018.

Ion CIUMEICĂ