O zi pe meleagurile copilăriei

1 iunie curent, la Cimişlia, când acest oraş a sărbătorit cu mult fast Ziua Internaţională de Ocrotire a Copiilor, a fost plină de evenimente.

Programul a început dimineaţa, la ora 10, în bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din localitate, cu spectacolul muzical-distractiv „Dulcea mea copilărie”. Participanţii la eveniment s-au dovedit a fi destul de ingenioşi, mulţi dintre ei au venit împreună cu părinţii, în centrul urbei, fiind deghizaţi în flori sau în eroi din poveşti.

Rând pe rând, micuţii de la instituţiile preşcolare din comunităţile ce fac parte din cadrul Primăriei Cimişlia, sub îndrumarea educatoarelor, au prezentat diferite numere artistice, au fost antrenaţi în mai multe starturi vesele.

În continuare, scena improvizată din faţa clădirii administraţiei publice locale a fost oferită elevilor de la liceele teoretice „Mihai Eminescu” şi „Ion Creangă”, de la Gimnaziul „Aleksandr Puşkin”. Ei au interpretat cântece şi dansuri dedicate evenimentului.

După fiecare evoluare, copiii erau serviţi cu dulciuri, li se înmânau cadouri.

În acelaşi timp, în faţa Şcolii de arte din oraşul Cimişlia s-a desfăşurat concertul de bilanț la finalizarea anului de studii 2017-2018, susținut de către elevii acestei instituţii.

Manifestările au continuat, în seara aceleiași zile, cu un spectacol cu intrare liberă, în Casa de cultură din localitate, de către Teatrul „Gâgâlici” din municipiul Chişinău.

Peste o oră, în Scuarul copilăriei, pentru eroii zilei au fost organizate diferite jocuri sub forme de clovnerii, animaţii şi distracţii.

Tot aici, a prezentat o piesă Teatrul de păpuşi „Alunelul”. Şi din nou copiii au beneficiat, din partea sponsorilor generoşi, de îngheţată şi dulciuri.

Ion CIUMEICĂ