Un start cu multe goluri

În cadrul sărbătoririi, duminica precedentă, în mai multe localităţi ale raionului Cimişlia, a Zilei Sportivului şi a Mişcării Olimpice, a fost dat startul şi campionatului la fotbal din această unitate teritorial-administrativă.

Şase formaţii şi-au anunţat participarea la ediţia ordinară a campionatului raionului Cimişlia de fotbal, care a început la 3 iunie şi va continua până în toamna acestui an.

Derbiul de la Cimişlia

Meciul central s-a jucat pe stadionul orăşenesc de la Cimişlia, unde echipa din localitate, care, în anul trecut, a cucerit titlul suprem, s-a întâlnit cu deţinătoarea locului trei din 2017, reprezentativa satului Sagaidac.

Chiar dacă au avut o susţinere masivă din partea suporterilor prezenţi în tribune cu prilejul sărbătorii sportive organizate în aceeaşi zi de către autorităţile publice locale, campionii en-titre au avut o prestaţie destul de slabă. Mai ales în debutul meciului.

Iată numai un argument. După prima repriză, scorul era de 4:0 în favoarea… oaspeţilor, care au demonstrat o mare poftă de joc şi au fructificat cu brio şansele apărute la poarta adversă.

Dezamăgiţi de evoluarea lamentabilă a gazdelor, unii dintre amatorii de sport de aici au început a părăsi stadionul.

Şi au greşit, fiindcă fotbaliştii cimişlieni parcă s-au trezit din somn şi în partea a doua a partidei s-au prezentat mult mai bine. Dovadă pot servi şi cele două goluri înscrise în această repriză, fără a mai scăpa vreunul.

Dar de mai mult ei nu au fost în stare şi arbitrul Sergiu Rusu de la Lipoveni a fixat succesul meritat al reprezentativei localității Sagaidac, cu scorul final de 4:2, înregistrându-se, astfel, şi prima surpriză a actualului campionat.

Victorie la limită

Au fost marcate multe goluri şi pe terenul sportiv din comuna Lipoveni, unde echipa din localitate a găzduit formaţia satului Batâr.

Cu toate că gazdele se numără printre liderii fotbalului din raionul Cimişlia (în toamna trecută, ei au devenit vicecampioni la această probă), oaspeţii au opus o rezistență dârză.

Spre cinstea batârenilor, ei au jucat de la egal la egal cu lipovinenii şi doar lipsa de experienţă nu le-a permis să obţină măcar un punct.

Într-un duel relativ echilibrat, gazdele au înscris de trei ori, scăpând în propria poartă două goluri.

Astfel, reprezentativa de la Lipoveni şi-a trecut la activ primele trei puncte.

Un singur gol marcat la Gura Galbenei

Pe stadionul din această localitate, duminica trecută, s-au confruntat gazdele şi formaţia comunei Porumbrei.

Echipa locală a depus multă sudoare pentru a înfrânge rezistenţa oaspeţilor. Aceasta i-a reuşit, dar numai o singură dată. O victorie muncită pentru gălbineni, care, împreună cu sagaidacenii şi cu lipovinenii, formează plutonul fruntaş al clasamentului, după prima etapă a campionatului, destul de fructuoasă, în care s-au marcat 12 goluri în trei partide disputate.

Meciurile din cadrul campionatului raionului Cimişlia la fotbal vor continua duminică, 10 iunie.

Ion CIUMEICĂ