Lucrările de construcție a Parcului Industrial Cahul sunt în toi

Săptămâna trecută, Nicolae Cotruță, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la Agenția de Dezvoltare Regională Sud, a întreprins o vizită de monitorizare la Cahul, în cadrul proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”.

La fața locului, s-a constatat că lucrările de construcție în cadrul proiectului dat se execută conform graficului stabilit. Pentru moment, antreprenorul general execută lucrările de construcție a rețelei interne de apeduct. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să înceapă lucrările de construcție a rețelei de gaze. La vizita de monitorizare au mai participat antreprenorul, supraveghetorul tehnic și beneficiarul proiectului. De asemenea, s-a discutat pe marginea unor soluții pentru buna implementare a proiectului respectiv.

Proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”, implementat de ADR Sud, este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Valoarea acestuia este de 20 de milioane 861.690 de lei, dintre care 20 de milioane de lei constituie alocații din FNDR și 861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul. Pe anul curent, pentru derularea lucrărilor în cadrul proiectului dat, din FNDR au fost alocați trei milioane de lei.

Crearea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Se prevede atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de al cincilea an de activitate a parcului.

Sorina REMENTOVA