La revedere, şcoală, bine ai venit, mult aşteptata vacanţă!

 

La 31 mai, colectivele profesorale şi de elevi de la toate instituţiile educaţionale din Republica Moldova au marcat sărbătoarea „Ultimul clopoțel”.  Printre aceştia s-au aflat şi cei de a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din  oraşul Cimişlia, care s-au aflat ultima zi la şcoală înainte de a intra în vacanţa de vară.

Cu această ocazie, aici au fost organizate activităţi solemne, însoţite de discursuri de felicitare rostite de către Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană, absolvent al instituţiei în cauză, şi de către Gheorghe Netedu, vicepreşedinte al raionului Cimişlia.

Micii din clasele întâi, pentru prima data şi-au luat la revedere de la profesori pe o perioadă atât de îndelungată, iar absolvenţii de mâine ai liceului i-au spus „Adio”, trecând la un nou nivel al vieţii.

Pe parcursul manifestării, elevilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură le-au fost înmânate diplome, după care au urmat cântece şi dansuri în interpretarea copiilor din clasele primare.

În timp ce pentru majoritatea elevilor a început mult aşteptata vacanţă de vară, cei din clasele a IX-a şi a XII-a au de susţinut cele mai importante examene din viaţa lor.

Artemie VACARI,  student la jurnalism, USM