A mai trecut un an, a mai sunat o dată ultimul clopoţel!

Careul solemn i-a adunat  încă o dată pe absolvenţii de la Liceul Teoretic  „Lucian Blaga” din localitatea Iargara, raionul Leova, în cadrul căruia a avut loc ultima strigare de catalog şi ultimul sunet de clopoţel. Peste 300 de elevi au alergat grăbiţi, cu buchete în mâini şi cu zâmbetul pe buze, la această sărbătoare. Cei mici erau bucuroşi de vacanţă, iar cei mari nu-şi puteau ascunde cu emoţiile şi lacrimile de despărţire.

Ca şi la alte instuituţii de învăţământ din raionul Leova, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” de la Iargara, în ziua de 31 mai, elevii şi-au luat rămas bun de la cadrele didactice:  unii – pentru totdeauna, alţii – până la 1 septembrie anul curent.

La festivitate au fost prezenţi Svetlana Olaru, specialistă principală la Direcţia de învăţământ a Consiliului raional, Eugen Mutaf, primarul localităţii, Raisa Ivanov, directoarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, profesori, părinţi şi elevi.

În timpul evenimentului, au fost înmânate diplome de gradele I, II şi III celor mai buni elevi, laureaţilor olimpiadelor raionale, învingătorilor la diferite concursuri. De asemenea, au fost apreciaţi şi cei mai buni pedagogi.

Și primarul oraşului Iargara a oferit, în numele administraţiei publice locale, diplome şi premii băneşti celor mai activi elevi.

Clasele de absolvenți au prezentat câteva numere artistice, au dăruit flori şi cadouri instituţiei de învăţământ în semn de recunoştinţă.

Careul a durat de la  ora 8:30 pâna la 10:00, în care absolvenţii şi-au împărtăşit emoţiile, s-au bucurat de rezultatele obţinute şi au primit felicitări de încurajare pentru examenele ce urmează.

La sfârşitul manifestării, elevilor li s-au adresat urări de bine și odihnă plăcută în vacanţa de vară.

Viorica CARAGEA, 09