Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret, la Cahul

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a raionului Cahul a organizat Târgul Locurilor de Muncă pentru Tineret și Forul profesiilor destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. La Târg s-au prezentat 11 agenți economici din raion cu 350 locuri de muncă vacante. Au participat circa 255 de absolvenți, 105 persoane în căutarea unui loc de muncă.

Evenimentul a oferit tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu ofertele instituțiilor de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii.

În cadrul Târgului au participat și instituțiile de învățământ: Universitatea de Stat ”B. P. Hasdeu” din orașul Cahul, Colegiul de Medicină, Colegiul Iulia Hașdeu, Școala Profesională nr.1, Școala Profesională nr.2, Î.S Centrul de Instruire și Producere Cahul, Centrul de Instruire Continuă Cahul. Au fost invitate ONG-urile  AO Pas cu Pas Regiunea Sud, AO Azi.

De asemenea, pe parcursul desfășurării  Târgului specialiștii Agenției au informat participanții și despre organizarea Târgului on-line pentru tineret care s-a petrecut în perioada  23-31 mai 2018, despre serviciile oferite de către Agenție, situația pe Piața Muncii, Prognoza Pieții Muncii, Barometrul Profesiilor și Meseriilor, cursuri de formare profesională. Au fost repartizate materiale informative, broșuri și informați despre portalul www.anofm.md și www. angajat.md

Sorina REMENTOVA