Peste 300 de oameni au participat la Cahul Maraton

Piața Independenței din municipiul Cahul, s-a transformat, în ziua de 27 mai, într-un adevărat centru sportiv găzduind în premieră cursa de 10 km, “Cahul Maraton”.

Astfel, principalele străzi ale orașului au devenit piste de alergat pentru cei peste 300 de participanți.

Evenimentul  a debutat cu înregistrarea participanților, aceștia primind un tricou, număr personal și o sticlă cu apă. La 10:30, alergătorii au început cursa din Piața Independenței din Cahul, cucerind traseul de 10 km stabilit de organizatorii evenimentului.

„Municpiul Cahul a devenit anul acesta Capitala Națională a Tineretului, dar astăzi a devenit și capitala sportului. Această activitate are menirea de a cultiva dragostea față de sport, față de un mod de viață sănătos”,  a menționat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

„Ne-am propus nu doar să promovăm un mod de viață sănătos, ci și să încurajăm voluntariatul. Astfel, în organizarea și buna desfășurare a acestui maraton s-au implicat peste 100 de voluntari din orașul și raionul Cahul”, a comunicat Natalia Babără, coordonatoare a proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea tinerilor și consolidarea sectorului de tineret”, din cadrul programului Cahul, Capitala Tineretului.

Sportivii, care au reușit să ajungă la linia de sosire, au primit medalii, iar cei mai rapizi dintre aceștia au fost premiați cu diplome și cupe de campioni.

Cursa s-a desfășurat în cadrul programului ”Cahul – capitala tineretului 2018”, organizat și finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Sorina REMENTOVA