Gala laureaţilor din domeniul educației din raionului Cimişlia

Sala de concerte cu peste 600 de locuri de la Casa de Cultură din oraşul Cimişlia a fost aproape plină în amiaza zilei de vineri, 25 mai 2018, când aici a avut loc ediţia a doua a Galei Laureaţilor din sfera educaţională a raionului în cauză.

La această lecţie a etalării succeselor şi realizărilor, precum au numit evenimentul organizatorii lui, celor mai bune cadre didactice şi discipolilor lor le-au fost adresate calde cuvinte de felicitare de către conducătorul Direcţiei învăţământ general din cadrul Consiliului raional Cimişlia, Mihai Popescu, de către preşedintele raionului Cimişlia, Iovu Bivol, de către vicepreşedintele raionului Cimişlia pentru probleme sociale, Vasile Melente, de către secretarul Consiliului raional, Vasile Spânu, de către şeful Inspectoratului de poliţie Cimişlia, Dan Pîrlici.

„Vă doresc sănătate şi mulţi ani de activitate rodnică, a spus Iovu Bivol. Să aveţi cât mai multă răbdare, să vă bucuraţi de rezultatele elevilor Dumneavoastră. Din partea Consiliului Raional Cimişlia şi a mea personală vă asigur de toată susţinerea noastră şi în continuare”.

În ritmul aplauzelor celor prezenţi, primii au păşit pe podium cei care constituie echipa olimpică a raionului Cimişlia, care sunt mândria şi depozitarul valorilor multiple influente—olimpicii anului 2018.

Elevii care au ocupat locurile întâi la olimpiadele raionale pe obiecte şi profesorii care i-au pregătit au primit diplome premii băneşti.

Rând pe rând, în scenă şi-au făcut apariţia deţinătorii locurilor II şi III în cadrul olimpiadelor raionale pe discipline din rândurile elevilor şi cadrelor didactice, dar şi cei care au beneficiat de menţiuni.

Un loc aparte în programul Galei Laureaţilor din domeniul educativ al raionului Cimişlia l-a ocupat onorarea celor patru tineri care s-au evidenţiat la olimpiadele republicane. Este vorba de: Adrian Mihălache, elev în clasa a IX-a la Liceul internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni—locul trei la istoria românilor şi universală; Aurelia Lupov, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia—locul trei la educaţia fizică; Corina Musteaţă, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia—menţiune la limba şi literatura română; Olesea Panchiv, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia—menţiune la istoria românilor şi universală.

De asemenea, au fost trecute în revistă succesele înregistrate de instituţiile de învăţământ la diferite concursuri naţionale şi raionale, s-a desfăşurat parada celor mai reuşite 10 lucrări din cele aproape 500 câte au fost prezentate la expoziţia raională „Lumea în viziunea copiilor”.

În scenă au fost invitaţi managerii instituţiilor educaţionale pentru a ridica premiile şi diplomele elevilor, acestea fiind înmânate la careurile solemne dedicate ultimului sunet, care au avut loc ieri, 31 mai.

Ar mai trebui de spus că la organizarea la nivel a Galei Laureaţilor 2018 şi-au adus contribuţia artistică Ansamblul folcloric de la Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din comuna Ialpujeni, colectivele de dansatori de la Centrul raional de creaţie a copiilor şi adolescenţilor din oraşul Cimişlia şi de la Liceul Teopretic „Ion Creangă” din centrul raional, tinerii instrumentişti ai Grupului „DoReMi” de la Centrul raional de creaţie a copiilor şi adolescenţilor din oraşul Cimişlia.

După finalizarea manifestării de premiere, trupa Teatrului dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din municipiul Cahul a prezentat spectacolul „Soacra”. Intrarea a fost liberă.

Ion CIUMEICĂ