Echipa raionului Cimişlia, în sferturile de finală

Selecţionata Asociaţiei raionale de fotbal Cimişlia s-a calificat, deşi cu mare greu, în pătrimile de finală a Cupei Moldovei la această probă sportivă pentru amatori.

Federaţia Moldovenească de specialitate a dat startul, în primăvara curentă, întrecerilor pentru Cupa ţării la fotbal amatori între asociaţiile raionale de profil, ediţia 2018.

17 goluri în două mecuri

În faza inaugurală a competiţiilor, cea a şaisprezecimilor de finală, reprezentativa raionului Cimişlia a jucat două meciuri în compamia formaţiei similare din raionul Ceadîr-Lunga al unităţii teritorial-autonome găgăuze.

Prima întâlnire, fotbaliştii noştri au susţinut-o în deplasare. Demonstrând o bună pregătire fizică şi tehnică, oaspeţii le-au dat o lecţie de fotbal gazdelor, pe care le-au învins cu un scor categoric—7:0.

Partida de răspuns, de la Cimişlia, a fost mai mult o formaliate,  căci şi de această dată ea s-a soldat cu o ploaie de goluri—zece. Opt dintre ele au fost marcate de  către jucătorii selecţionatei locale, iar două au fost înscrise de către oaspeţi.

Astfel, cimişlienii au obţinut, relativ uşor, dreptul de a continua lupta pentru onorificuzl trofeu al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

O nouă victorie în deplasare

La 16 mai, în cadrul turului din faza optmilor de finală a Cupei Moldovei la fotbal amatori, echipa raionului Cimişlia a evoluat pe stadionul din oraşul Taraclia, având-o în calitate de adversară pe reprezentzativa acestui raion.

Continuând, într-un fel , tradiţia, oaspeţii şi de această dată s-au dovedit a fi mai puternici. Ei au prestat, pe tot parcursul meciului, un stil combinativ, reuşind să marcheze de trei ori. Până la fluierul final, taraclienilor le-a reuşit numai un gol de onoare.

Înfrângere pe teren propriu

Pentru stabilirea definitivă a învingătorului în această manşă, peste o săptămână, la Cimşlia, a avut loc returul. Se părea că după câştigul obţinut în ospeţie, gazdele nu vor avea mari probleme. În partida de alaltăieri. Dar nu a fost să fie aşa. Cu toate că şi-au creat numeroase ocazii de a marca, cimişlienii le-au ratat pe toate.

Iar în fotbal dacă nu baţi gol tu, adversarul îţi bate ţie. Aşa şi s-a întâmplat. Spre sfârşitul meciului, taraclienii au profitat de două şanse pe care le-au fructificat cu brio.

Astfel, scorul stabilit de centralul Denis Ivlev de la Chişinău a fost de 2:0 ăîn favoarea oaspeţilor. După două meciuri disputate scorul a devenit egal—3:3. Dar echipa raionului Cimişlia merge mai departe având avantajul celor trei goluri marcate în deplasare.

X                              X                          X

Câştigătoarea Cupei va reprezenta ţara noastră în UEFA Region”s Cup 2018-2019, competiţie pentru echipele de amatori. În perioada 9-15 octombrie curent, Moldova va juca în etapa intermediară, în grupa a VIII-a, din care mai fac parte Polonia, Elveţia şi Italia, ţara gazdă a mini-turneului preliminar.

Ion CIUMEICĂ